Обшанський знову мститься політичним опонентам “Народного фронту”

17.11.2016

panno-nashe-pyvo

Підлеглі мера Олексія Каспрука продовжують займатися переслідуваннями його політичних опонентів – дріб’язковими і низькопробними.

Черговий «наїзд» міська Інспекція з благоустрою (Сергій Обшанський) та МКП «Реклама» (Тарас Унгурян) спрямували проти депутата чотирьох скликань Валерія Чинуша – знявши з орендованого ним приміщення по вул. Г. Майдану, 29 великий банер, який закривав «радянського вигляду» фасад.

Це третя за короткий період атака Обшанського і Ко на об’єкти, до яких причетний Валерій Чинуш. Спочатку «головному інспектору» страшенно заважав літній майданчик перед готелем «Буковина», потім – мангал перед пабом «Наше пиво» по вул. Героїв Майдану, 103 г, а в день подолання депутатами вето міського голови, 15.11.16, ці діячі у «беспредельному стилі» зняли згаданий вище банер.

Щодо банеру гарно все «розіклав по поличках» екс-директор МКП «Реклама» Ігор Воронич:

 «На превеликий жаль ніхто не захотів висловитись стосовно цієї, в певній мірі, знакової події. Чому знакової? Тому, що на сьогоднішній момент порядки наводяться в першу чергу там, де присутні критики нинішньої влади міста. А “свої” вуха ніхто не бачить…

Почну з того, що директор МКП “Реклама”, який як ніхто інший мав би знати норми діючого законодавства України, а отже і діючого на території міста Чернівців, яке регламентує діяльність і розміщення зовнішньої реклами, розповідає, про те, що розміщення даної реклами нанесло шкоду міському бюджету, бо за її розміщення багато років товариство з обмеженою відповідальністю мало б платити місту. Цю ж тезу повторює ведуча інформаційної програми “Теми дня” каналу ТВА. Я розумію, що редакція ТВА довірилась заяві фахівця, але думаю, що варто перевіряти, щоб не отримувати звинувачення у заангажованості.

Отже… За моєю інформацією, дана будівля являється приватною власністю. Відповідно, жодних підстав для нарахування і сплати до бюджету міста за розміщення даного “рекламного” банеру немає.

Я розумію, що нашій міській владі до цього байдуже. Я навіть скажу інше. В місті практикується зобов’язувати власників рекламних конструкцій, які розміщені не на комунальній власності, сплачувати за розміщення цієї реклами в міський бюджет. Коли я перебував на посаді, то піднімав це питання, акцентуючи увагу, що це незаконно. Я розумію, що моя позиція не подобалась керівництву і тому “ми врешті-решт не спрацьовувались”. Але розголосу цей момент не набув, бо аргумент “чого виступаєш ти, якщо власників реклами це влаштовує” був залізний.

Тепер стосовно дозвільних документів. Я не буду заперечувати, що даний банер мав би мати дозвіл. Але….

Почнемо з того, що дана будівля є приватною власністю і, в принципі, заявник мав би отримати дозвіл у відповідь на свою заявку фактично автоматично. Оскільки перелік випадків, коли у заявці може бути відмовлено, досить обмежений і вичерпний. Єдине вузьке місце — “історико-заповідна” зона, за яку так люблять ховатися наші чиновники. Але якщо врахувати “індустріальність” архітектури цієї будівлі, то я аргументи типу “не вписується в архітектурне середовище” не розумію, тим більше, що сюжет був стилізований під старовину. З іншого боку, розмістити банер “поліції” на такій же індустріальній будівлі “Юності БУковини” тому ж МКП “Реклама” у свій час не завадила “історико-заповідна зона”. А… я забув, це ж Аваков, а вони практично однопартійці.

Інший момент. Власники будівлі не могли вирішити питання отримання дозволу, фактично узаконення, свого банеру з жовтня, оскільки в Чернівцях діє мораторій і тому йому б на його заявку відповіли щось в дусі: “мораторій, дозволи тимчасово (1,5 роки) не даємо”…. Фактично вони загнали і цього заявника, і інших в глухий кут…. “Іді туда — нє знаю куда, дєлай то — нє знаю что…. Рєзультат будєт тот же…”

У своїй промові Тарас Унгурян посилався на лист відділу охорони історико-культуної спадщини. Для багатьох рекламістів давно відомо, що цей відділ став такою собі “палкою-воспіталкою” для непокірних. Що означає “не доцільно”? Хто визначив, що “не доцільно”?, які критерії? Хто приймав рішення? Чому фактично під носом у відділу висять вивіски, які слабо вписуються у вимоги чернівецьких правил, я скажу більше, не так давно монтувалась одна з них кілька годин в робочий час, і по тому, що вона змонтувалась або відділ вона не зацікавила, або у них “усьо в прорядкє, шеф”, і вони “доцільні”! А банер, який закриває совковий фасад — “недоцільний”?

Щось мені підказує, що не усьо так просто в етом королєвствє… І тому “погрози” “цього товариства” можуть просто так не закінчитись….

І на останок. Порядок треба наводити! Але для того, щоб у опонентів не було можливості хоч щось пікнути, треба починати з себе! А чомусь виходить, що у пана Каспрука, Обшанського, Унгуряна своїм — можна, а “ворогам” міста — ні? Тільки тоді запитання: “що чи хто — місто? І чи є ворогами міста — опоненти нинішньої влади міста?»

У цей же час, «крутий інспектор» і Ко ігнорують суттєвіші порушення з боку «своїх» для влади. Про ці подвійні стандарти написано вже чимало.

Георгій Мазурашу

Джерело: fakty.cv.ua

Коментарі
  • Панно на центральній площі за пам’ятником Шевченка теж демонтують?…

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини