Завдяки депутатам міськради, Чернівці невдовзі отримають 17 тролейбусів “Skoda”

09.11.2016

тролейбус_європаНайближчим часом чернівчани матимуть змогу випробувати 17 “беушних” чеських тролейбусів марки “Skoda”. За результатами тендеру, на них витратять 13,25 млн гривень.

У Чернівцях завершено тендер, оголошений на сайті «Prozorro» ще у вересні, щодо  купівлі 26-ти  старих тролейбусів по шести лотах, на які планувалося витратити 24 млн. гривень. Однак, торги відбулись лише по 17 тролейбусах.

За результатами торгів, переможцем в трьох із чотирьох лотів став “Літан”. Підприємство доставить в Чернівці 4 одиночних тролейбуси за 3 млн. 177 тис. гривень, 5 одиночних за 3 млн. 927 тис. гривень і 4 зчленованих за 2,43 млн. гривень. Ще один тендер по 4-ох зчленованих тролейбусах, виграв ФОП Шворак А.І. з пропозицією – у  3, 72 млн. грн.

Таким чином, Чернівці незабаром отримають 17 тролейбусів, 8 з яких зчленовані – за 13 млн. 25 тис. гривень.

Нагадаємо, що на серпневій сесії Чернівецької міської ради депутати, попри спротив мера Олексія Каспрука, проголосували за виділенння Тролейбусному управлінню 24 мільйонів гривень на оновлення рухомого складу. Міській голова переконував міських обранців у недоцільності такого кроку через те, що столиця Румунії Бухарест має нам, нібито, передати свої вживані тролейбуси. Каспрук переконує, що «плідні» переговои з цього приводу тривають з 2014 року. Хоча, насправді, до цього часу не підписано жодних, хоча б, декларативних документів. І, відповідно, невідомо, скільки тролейбусів і на яких умовах ми мали б отримати.

Джерело: “Південний кур’єр транспорт”

Коментарі
  • Ага, 300 тролейбусів Каспруку мають “дати”… Доженуть і ще раз дадуть)))))

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи