Виконком відмовив Бурбаку та «Народному фронту» в приміщенні у центрі Чернівців

21.10.2016

Сковороди 1

На сьогоднішньому засіданні виконкому розглядалося скандальне питання про передачу партії «Народний фронт» приміщення площею 216 квадратних метрів на вулиці Сковороди.

Після того, як ця ситуація набула широкого розголосу, чимало чернівчан обурилися тим, що партія нашого земляка Арсенія Яценюка, фактично, хоче віджати просторе приміщення у центрі міста. Більше того, «фронтовики» хотіли отримати це приміщення безкоштовно, а міська рада мала ще й відповідним чином його облаштувати. Не має нічого дивного, що із пропозицією виділити їм згадане приміщення до свого однопартійця Каспрука звернулися депутати-«фронтовики» Микола Федорук та Максим Бурбак. І це при тому, що Федоруку міська рада вже виділила приміщення для його громадської приймальні, а Бурбак, взагалі, до Чернівців жодного відношення не має, бо обирався по іншому округу. Та такі дрібниці жодним чином не зупинили «прихватизаторів» з «Народного фронту».

бурбак_2

Чиновники розводили руками і непереконливо пояснювали, що є така вимога закону забезпечувати партії приміщеннями. Але виникало питання – за які заслуги місто має віддати «Народному фронту» саме цю будівлю? Адже її можна використати з більшою користю для чернівчан. Такої думки були сьогодні і члени виконкому, які одноголосно не підтримали передачу приміщення «Народному фронту» та Бурбаку з Федоруком. Замість цього, вони обговорили інші варіанти використання цієї будівлі. Зокрема, на одній з останніх сесій голова обласного відділення НОК Іван Гешко запропонував створити там олімпійській центр. Ця ж пропозиція була озвучена і на сьогоднішньому виконкомі.

Окрім цього, виникла пропозиція зробити на Сковороди,1 кризовий центр для родин, які потрапили у скрутні життєві умови та для дітей з особливими потребами.

Сьогодні, спілкуючись із членами виконкому, голова організації «Майбутнє України» Марта Левченко зазначила, що подібні центри є в усіх великих містах України. Тим, більше, що від міської ради нічого не вимагається, окрім того що надати приміщення. Адже усе необхідне обладнання нададуть благодійники з Люксембургу, а зарплату реабілітологам, психологам та іншим фахівцям виплачуватиме громадська організація з Канади.

marta

За словами Марти Левченко у цокольному приміщенні вони планують облаштувати центр реабілітації дітей з ураженнями нервової системи, а на першому поверсі облаштувати житлові кімнати для мам з дітьми, які не мають можливості заробляти та оплачувати власне житло.

З огляду на те, що було внесено декілька пропозицій, члени виконкому прийняли рішення, щоб робоча група, яка працює над цим питанням, продовжила свою роботу і розробила конкретну пропозицію по використанню приміщення на Сковороди,1. А саме питання сьогодні було знято з розгляду.

 Андрій Тисовський

Коментарі
  • З Бурбака вже ржуть у Верховній раді, він же ж себе позиціонує як смотрящій, а періодично його ставлять на місце депутати міськради відмовляючи в шкурняках, а тепер і виконком показав місце Бурбака і своє ставлення до народного фронту

  • це приміщення під кризовий центр не підходить! там немає де на вулиці буде дітям в колясках посидіти погуляти і т д. а також в середині глянули теж не підійде для таких родин і дітей треба щось інше щоб був вихід на площадку зелену і т д

  • це приміщення надо дать бурбаку і народному фронту! жОПОРА такого нахабства виконкому не потербить ! вже провожу раслєдованіє і пішу запит! всем ганьба!

  • максім , уважаємій держітесь! тримайся ! я раслєдую! я їм пакажу как ображать чесних патрійотов! я ім пакажу как плювать на ідіал майдана! максім пріміщеня будет народного фронта я сдєлаю раслєдованіє! пішу запіт і жду бонбон і грант!

    • я как праКОп підключу КОПів лесбянок і геїв!

      ух ми їм пакажем як обіжать чесних майдановців і оскарблять ідеал майдана! трепещітє !

      поміщеніє отстоім ! буть там народному фронту ! а після приХватизуєм єслі что что б всякі корупціонери всякі бувші комуняки та риги не гавкали! слава патрійотам борцям федоруку бурбаку і всія опорівцям! слава!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини