Кому в міській раді вигідне знищення МКП «Харчування учнів шкіл»?

20.10.2016

Останнім часом досить багато питань стало виникати до харчування дітей у школах. Точніше саме харчування ніби нарікань особливих і не викликає, принаймні так стверджує начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк. А ось «навколотендерні» рухи були доволі цікавимо і виглядали як цілеспрямоване знищення комунального підприємства «Харчування  учнів шкіл».

p61020-121220Щоб спростувати це Сергій Мартинюк скликав прес-конференцію куди запросив і директора вищезгаданого МКП, і чотирьох приватних підприємців, які минулого року виграли тендери на харчування чернівецьких учнів.

Нагадаємо, що останні два роки МКП «Харчування  учнів шкіл», за дивних обставин двічі програло тендер на те для чого і створювали це підприємство – харчування учнів шкіл міста. В 2014 комунальне підприємство програло тендер через те, що виставило надто високу ціну.

Про те, що це було зроблено свідомо, визнав тоді навіть сам Каспрук. «Керівнику не продовжили контракт і вони злили тендер», – сказав тоді Олексій Павлович про причини програшу тендеру. А згодом переможець тендеру, Заставнівська фірма «Мега-Крокус», яка не мала потужностей для забезпечення харчування чернівецьких шкіл, перетягнула до себе більшість працівників комунального підприємства.

Здавалося б в 2015 році МКП «Харчування учнів шкіл» мало більш серйозно поставитись до тендеру, і новий керівник Тетяна Тихон мала врахувати помилки попереднього року. Але за дивним збігом обставин, через відсутність двох формальних довідок, МКП навіть не допускають до тендеру. Тож замість заробляти кошти для міста, увесь цей час підприємство виживає за рахунок продажу своїм конкурентам на торгах, приватному підприємству «Мега-Крокусу», залишків продукції.

Ситуацію з програшем тендеру керівник МКП «Харчування учнів шкіл» Тетяна Тихон прокоментувала стисло: «Ми програли  тендер, тому що поставили вищу ціну. В нас не виходило поставити дешевше через інший завіз продуктів, у нас ідуть зовсім інші націнки. Так получилося».

Але в той же час Тетяна Тихон повідомила, що цього року вони підійдуть до тендерів, що оголосять вже у листопаді, у всеозброєнні і на рівних зможуть конкурувати з приватниками. Як вийде насправді дізнаємось вже після оголошення результатів тендерів, але «випадковий» програш, або взагалі не допуск до тендеру комунального підприємства, в міській раді певно вже нікого не здивує і не обурить.

Та ми спробуємо спрогнозувати інший варіант. Минулоріч було 8 лотів (по 5-7 шкіл), 5 з яких виграло приватне підприємство «Мега-Крокус». Тож враховуючи піднятий шум навколо цих питань, МКП таки отримає один із дрібних лотів і буде й надалі ледь жевріти. Натомість «Мега-Крокус» отримає «найжирніші» лоти у якості компенсації, і гроші знову потечуть у приватну кишеню минаючи комунальне підприємство «Харчування учнів шкіл», назва якого пояснює мету його створення, і яке ось уже два роки «несподівано» пролітає повз розподіл бюджетного пирога.

Залишається відкритим лише одне питання: кому в міській раді вигідно «злити» комунальне підприємство на користь приватним структурам і чому на це крізь пальці дивиться Олексій Каспрук?

Роман Данильчук

mehakrokus_1

mehakrokus_2

Коментарі
  • от не брешіть! цфірми є фірми патрійотів-пабратімів! я провела раслєдованіє! усьо там пабратімі законниє! уже пішу запіт нардепу бурбапуку что б он напісал запіт пабратіму рюкзаков народних франтов і прітягнул вас накльопніков к ответстеності!

    там всьо чісто я раслєдовала корупції нікакой, токо пабратімі!

    • жОПОРА на ґранти прорагує геїв лесбянок і педофілів в кінечному результаті. уроди ґрантові ця жОПОРА

      • ОПОРА а вірніше іі представники геть ЗДУРІЛИ! мав іншу думку про них, але після цього все змінилося . їм не тільки ґранти але і бонбони муляют. позор!

  • ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

    У Х В А Л А

    І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

    15 травня 2014 року м. Київ К/9991/62809/12

    Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:

    Калашнікової О.В. Васильченко Н.В. Леонтович К.Г. розглянувши у попередньому судовому засіданні адміністративну справу за касаційною скаргою приватного підприємства “Мега-Крокус” на постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду від 12 вересня 2012 року у справі за позовом приватного підприємства “Мега-Крокус” до Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю “Галс ЛТД” про визнання рішень нечинними,-

    • ві всйо врйоте!

      я уже отослала запіт грантовой . я как і жОПОРА жду больше гранта! ві всйо врйоте! там всйо как говорітся масло а не спред! стидно вам должно бить! слава героям! слава поіменно моім героям!

  • ПРЕДУПРЕЖДАЮ ! БУДЄТЄ ВСЙО ВРАТЬ, Я РАСЛЕДОВАНІЄ ПРОВЕДУ! ГАНЬБА!

  • 20,45 МЕР КАСПРУК РЕКЛАМУВАТИМЕ В ЧЕРНІВЦЯХ ПЕДІКІВ. НЕПРОПОСТІТ))))))))))))

    ВОЧЕВИДЬ КАСПРУК ПРОПАГАНДУВАТИМЕ ГОМІКІВ БО БІЛЬШЕ НІЧОГО ЗА ДВА РОКИ НЕ ЗРОБИВ В МІСТІ І ТО Є ВСІ ЙОГО “ДОСЯГНЕННЯ” ,ОКРІМ ДЕРИБАНУ КОРУПЦІЇ І РОЗКРАДАННЯ МАЙНА ЗЕМЕЛЬ І КОШТІВ З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ.

    ХТО ЗНАЄ КАСПРУК ЗДУРІВ ЧИ СПИВСЯ? ЧИ ТО І ІНШЕ РАЗОМ?

  • цей ПІАРний цирк-шабаш влаштував оцей Taras Polataiko разом з Бабинскою з ОПОРА. то до чого тут Каспрук? ЦЕ вони пропаганду гнут, а Каспрук тілько підхопив

    в цей типу “мистецький Бункер” тепер нормальні люди не підут, тепер ясно що там за мистецтво пропагандіруют

  • Тобто міські гроші замість аби попасти до міського комунального підприємства йдуть у Заставнівську фірмочку. Чому? Корупція!

  • Тендери виграли ті, хто угодний міському голові, а про якість харчування дітей нікому не цікаво

  • Та Пацаранюк вже віддавна є підстилкою Народного Фронту, то й не дивно, що він робить все для того, щоб злити комунальні підприємства на тендерах. Все досить просто і логічно. того і Мега Крокус повигравав тендера на харчування.

  • “Кажуть, що діти це наше сокровенне, найдорожче… Та нажаль не для всіх. Ситуація, що склалась з харчуванням в освітніх закладах Заставнівщини шокувала навіть би найчерствіше серце- дітям у садках та школах нічого дати їсти через одного горе-підприємця М. Пацаранюка – директора ПП “Мега Крокус”, що будучи суб’єктом господарювання — переможцем процедури закупівлі у 2009-2010 роках, порушуючи Закон України від 11.01.2011 №2899-VI “Про внесення змін до розділу XI “Прикінцеві положення” Закону України “Про здійснення державних закупівель” щодо безперервного харчування особового складу Збройних Сил України учнів (студентів) навчальних закладів та дітей”, що набрав чинності 15.01.2011 року, не уклав вчасно договір на харчування дітей (до 31.03.2011 р.), мотивуючи це тим, що відділ освіти має перед ним заборгованість у сумі 278 тис. грн.

    В свою чергу ПП “Мега-Крокус” заборгував відділу освіти райдержадміністрації 104 тис. грн., ця сума зафіксована у відповідних звітах фінансового управління райдержадміністрації”

    Згадаймо 2011 рік і роботу Мега Крокусу у Заставнівському районі.

    Думаю, тепер можна зрозуміти “Who is who”

  • Тендер виграли за об’єктивними оцінками, тому не треба критикувати Пацарнюка і його фірму.

    • Про що ти говориш, погугли хто такий Василь Пацарнюк. І які зв’язки в нього із Каспруком та Бурбаком. А потім говори чи все об’єктивно

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини