Журналісти викрили контрабандні схеми на «Порубному», до яких, ймовірно, причетний зять голови ОДА Олександра Фищука (відео)

14.07.2016

 

 

Олексій Ліщук

Олексій Ліщук

Журналісти «24 каналу» у своєму проекті «ЦРУ» (Центр розслідувань України) розкрили схеми контрабанди на буковинській митниці. Зокрема вони викрили як митники пропускають авто з контрабандою, і назвали прізвища, хто до цього може бути причетний.

Зовсім нещодавно ми розповідали, що журналісти цього ж телеканалу у розслідуванні про схеми контрабанди лісу, називали ім’я Олексія Ліщука, який є зятем буковинського губернатора «фронтовика» Олександра Фищука. У новому розслідуванні контрабандних схем знову згадується ім’я родича голови ОДА.

Журналісти прослідкували за автомобілями так званих «фішкарів». «Фішкарі» це важлива посередницька ланка контрабандних схем. За окрему плату вони складають список машин, які потім без перешкод мають перетнути кордон. Цей перелік передають безпосередньо митникам. Момент ймовірної передачі такого списку від «фішкаря» митнику журналісти зафіксували на камеру. Але коли вони вийшли із засідки, митник поспішно втік.

Ліщук

Митник Ілля Ліщук та Олексій Ліщук. Момент передачі списку

Ним виявився Ілля Ліщук, начальник відділу митного оформлення №3 митного поста “Вадул-Сірет”. «Фішкарем» же виявився вже відомий нам зять губернатора Олексій Ліщук. Щоправда він навідріз відмовився коментувати журналістам, що там робив, і що за список передав митнику. Лише зазначив, що митник його брат і він просто з ним спілкувався.
Цю схему розкрив ще два роки тому один із контрабандистів у своєму листі до правоохоронних органів. Але як бачимо за два роки, поліція, СБУ та прокуратура, маючи на руках описану схему з особами, не спромоглись добути якихось доказів. А звичайна журналістка зробила їх роботу за декілька днів, що ставить під сумнів профпридатність наших правоохоронців, або їх пряму зацікавленість у контрабандних схемах.

Відмовився коментувати цю ситуацію і начальник чернівецької митниці ДФС Микола Салагор, та й воно не дивно. Адже усім відомий представник «Народного фронту», за тією ж інформацією у листі, отримує по 50 доларів з кожного автомобілю, тож звичайно він не стане рубати руку яка годує.

Детальніше про це у відео проекту «ЦРУ» «24 каналу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини