Іван Мунтян підписав угоду про підтримку реформи децентралізації в Україні

02.07.2016

60358Вчора голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та національний координатор проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Підтримка реформи децентралізації в Україні»Катлін Крюгер підписали проектну угоду, в рамках якої передбачається покращити якість надання публічних послуг, запровадити місцевий фінансовий менеджмент, а також удосконалити взаємодію об’єднаних територіальних громад.

Чернівецька область стала пілотною у реалізації цього проекту, отже після підписання угоди національні та регіональні координатори Катлін Крюгер та Юлія Грицку-Андрієш провели презентацію для представників новостворених об’єднаних територіальних громад та тих районів Чернівецької області, які вже найближчим часом утворять територіальні громади.

60360

«Нині на теренах області створено перші 10 об’єднаних територіальних громад, які у непростих умовах здобувають власний досвід реального самоврядування. Так, вони отримали право на адресні державні субвенції та одержання 60 відсотків зібраних на території громади податків на доходи громадян. Ще 12 майбутніх об’єднаних громад перебувають на етапі створення.Але матеріальна сторона справи не є головною. Набагато важливішою є можливість для місцевих громад самостійно, не озираючись на реакцію Чернівців та Києва, вирішувати свою долю та розпоряджатись наявними ресурсами», – відзначив керівник представницької влади регіону  Іван Мунтян, звертаючись до учасників зібрання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини