Чиновниця з Ратуші, якій виділили житло в історичному центрі міста, вже мала квартиру?

15.06.2016

будинок ФілатоваПрогресивна чернівецька громадськість не надто активно відреагувала на інформаційну бомбу про те, що виконком міської ради напівтаємно передав працівниці міського Департаменту економіки приміщення під житло у заповідній зоні Чернівців у дворику редакції газети «Буковина» між вулицями Українська та Райса.

Зрештою, якби не журналіст Юрій Чорней, то про це б, взагалі ніхто не дізнався. Та коли шило у мішку сховати не вдалося, міська рада в особі директора згаданого Департаменту Ярослава Городенського зробила вигляд, що нічого кримінального у цій оборудці не має. Мовляв, ця чиновниця працює в органах місцевого самоврядування ще з часів царя Гороха, і з того ж таки часу стоїть у квартирній черзі.

Але, по-перше, чомусь нікого не цікавить, що це приміщення входить до комплексу Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського і на то є відповідні документи. А по-друге, за інформацією нашого сайту, ця чиновниця має житло, тому виділяти їй ще одну квартиру жодної потреби не було.

В такій ситуації громадські активісти пропонують судитися і оспорювати рішення виконкому. Тим більше, що подібний прецедент у Чернівцях нещодавно був. Щоправда, з політичним підтекстом. У вересні 2012 року виконком виділив тодішньому раднику міського голови Роману Довгалюку нежитлове приміщення площею 65 кв.м для переобладнання під житло. У 2014 році влада помінялася, і Чернівецька прокуратура продемонструвала атракціон небаченої швидкості та «об’єктивності» і звернулася до суду із позовом про визнання рішення виконкому незаконним та скасування Довгалюку права власності на приміщення. Суд став на бік прокуратури на підставі того, що далекого 1995 року дружина Довгалюка отримала від міста «шикарні тимчасові апартаменти» площею 18кв.м!!!

Здавалося би, маємо практично ідентичні ситуації і судова поразка чиновниці у громади в кишені. Та маємо цікаву правову колізію. Згідно нового Закону «Про прокуратуру» перевіряти законність рішень органів місцевого самоврядування має Облдержадміністрація. А з огляду на те, хто нині керує у Будинку з левами, там про нові повноваження, навіть, не чули.

Щоправда, прокуратура мала повне право дати правову оцінку рішенню виконкому, як вона це зробила на звернення Чернівецької міської ради у грудні минулого року щодо відставки уряду Арсенія Яценюка. Та цього разу люди у прокурорських погонах чомусь вирішили відмовчатися.

Виходить якесь замкнене коло, коли нікому не має діла до того, що у Ратуші приймають відверто сумнівні рішення та розбазарюють комунальну власність.

Зрештою, навіть якщо громадські активісти самі подадуть до суду на незаконне рішення виконкому, далеко не факт, що «сліпа» Феміда прийме рішення на їх користь. Адже наші суди досить часто покладаються не на Закон, а на політичну кон’юнктуру. А коли до справи причетні високопоставлені чиновники, які пригрілися під дахом Каспрука, сподіватися на справедливість – дороге задоволення…

Андрій Тисовський  

будинок Філатова1 будинок Філатова2

Коментарі
  • нефігове таке приміщення. І переобладнувати не траба я б так і жив, нехай мені дадуть

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини