Хто стоїть за стрільбою на чернівецькому пляжі?

02.06.2016

пляж

Вчорашня історія із брутальним нападом поліцейського спецпідрозділу «Сокіл» на приміщення дитячо-юнацької спортивної школи та стріляною на міському пляжі, яка передувала «маскі-шоу», неабияк сколихнула Чернівці.

У соцмережах активно заговорили про повернення буремних 90-х. Начальник буковинської поліції «донецькій» Пілігрім та його підлеглі відмовчуються, нічого не коментують і тим самим роблять собі гірше. Бо за останні декілька місяців усі чернівчани переконалися у тому, що поліції у нашому місті немає часу боротися із злочинністю, бо вона виконує замовлення одного місцевого політичного клану.

Відомий журналіст та громадський активіст Василь Забродський, який не перший рік знається на підводних каменях чернівецької політики, у своєму дописі у faceebook висловив власне бачення вчорашньої ситуації. На його думку причиною наявного конфлікту стало те, що нинішній директор МКП «Реклама» Тарас Унгурян і люди з «Народного фронту», які за ним стоять, захотіли підім’яти міській пляж під себе. А чернівецька поліція їх у цьому кришує. Як аргумент наводить той факт, що «потерпілий» у стрілянині на пляжі навіть не написав заяву в поліцію. А спецпідрозділ «Сокіл» вже поклав купу людей обличчям в асфальт.

Текст Василя Забродського:

«Те, що відбулось на пляжі, слід було очікувати вже давно. Будь-яка зміна влади, навіть на місцевому рівні, означає переділ власності і сфер впливу. Бізнесмени, не особливо влізаючи в політику, завжди намагаються домовитись із «новою владою», шляхом «переформатування» грошових вливань в «іноваційні проекти». Простою мовою – дають хабарі і відкати вже новим «смотрящим». На пляжі якогось особливого бізнесу ніколи не було. При попередній владі “законодавцем моди”, а точніше, головним підприємцем пляжу був добре відомий у вузьких колах підприємець. Для якого ці торгові точки були швидше тягарем, ніж бізнесом. Але статус зобов’язував утримувати розширені сфери впливу, для солідності. Тому після зміни влади, коли на пляж поклали око нові голодні кулявлобівські “підприємці” на чолі зі славнозвісним керівником комунального підприємства, людиною із оточення Каспрука – Олегом Унгуряном, попередній господар бізнес-точок навіть особливо і не сперечався. Спокійно поступився місцем. І перегорнув цю сторінку життя. При цьому, шарнений на всю голову, Унгурян спалив два дерев’яних генделика, щоб чітко продемонструвати, хто на пляжі хазяін.

пляж_Забродський

І було б так воно собі і далі, якби цього року на прутському горизонті не з’явились ще новіші підприємці, яким до одного місця і нова влада, і стара. В 90-х таких називали «відморозками» по тій причині, що для них не існує авторитетів. А тим більше в особі Каспрука чи навіть Бурбака. Коли іх зазіхання на пляжну торгівлю почали виокремлюватись у реальний сектор, Унгурян запросив на допомогу кулявлобівських “блатних”. Ну а там, де вібуваються «терки між блатними», як правило доходить до поножовщини і навіть стрілянини. Тому нічого дивного на пляжі не відбулось. І стріляти в постраждалого почали, коли «мурчащий кулявлоб» взявся за сокиру.

Але найбільше в цій ситуаціі дивує як реакція Пілігріма, так і загальна позиція аваківських мусорів. Саме МУСОРІВ, тому, що міліціонер, який у блатних розборках виступає за одну із сторін, на моє переконання, є МУСОРОМ.

Хоча, чи можна чекати чогось іншого від Яценюково-Бурбаківськоі банди? Вони владу використовують для захисту власних бізнес-інтересів. І коли когось із простих чернівчан грабуватимуть на вулиці чи ще десь, ні поліціі, ні “сокола”(спецпризначенці УБОЗу) ви не дочекаєтесь. Вони в цей момент «кришуватимуть» своіх політичних покровителів, шляхом “маски-шоу” у дитячому спортзалі.

Здається мені “подіі на пляжі” знайдуть своє відображення у загальній криміногенній оцінці ситуаціі в області, що призведе до заміни керівництва усього правоохоронного блоку в краі. І МВС, і СБУ, і прокуратури.

P.S. Підтверженням моіх слів може слугувати інформація про ВІДСУТНІСТЬ заяви до поліціі постраждалого. Блатні самі між собою розберуться.

Жаль тільки, що куля потрабила в коліно, а не в лоба, і не тому, хто за цим стоіть, а рядовому «мурчащему».

Коментарі
  • він написав лише то що було, але ЦІЛЬ кулявлобно-ахметовских МУСОРІВ БУЛА ІНША

    ЦІЛЬ ==== ПІД ШУМОК КУЛЯВЛОБНОГО БЕЗПРЕДЕЛУ ІЗ ЗАХОПЛЕННЯ МІСЬКОГО ПЛЯЖУ , ОЧОРНЕННЯ В ЗМІ І СОЦСІТКАХ ПЕРЕД ВИБОРАМИ В МІСЬКРАДІ ВСІХ ПРИЧЕТНИХ ДО РІДНОГО МІСТА

    АЛЕ

    КУЛЯВЛОБНО-АХМЕТОВЦІ ОБГАДИЛИ НЕ РІДНЕ МІСТО , А ОБГАДИЛИСЯ САМІ ПРИ ЧОМУ ПО ПОВНІЙ ! І ТО ОДНОЗНАЧНО ПОТЯГНЕ ЗМІНУ ПІЛІГРІМА НА БУКОВИНІ

    • кулявлоби партії народний фронт)))))))) при чому потерпевші на всю їхню хвору голову))))))))

      хотіли обгадити рідне місто, а обгадили і потерпели самі кулявлоби. Тепер кулявлобно-арметівским терпілам дорога одна=== ахметовскому мусору ВІДСТАВКА , іншим СИКАлятам тюрма.

  • В случае стрельбы никакие заявления просто не нужны. Достаточно одного факта применения огнестрельного оружия.
    Что касается разборок “мурчащих”, то Забродский зря катит бочку на милицию, используя надуманные аргументы. Какая сторона достала (и, тем более, применила) огнестрел – та и виновата. Аваков – тварь редкостная (правда, чем тот же Забродский много лучше – я не понимаю), но милиция просто выполняла свою работу. Встретились две группы современных типа делаваров. Одни пришли говорить, вторые пришли стрелять. Одни остались на месте, вторые после стрельбы скрылись. Вопрос – кого милиция будет ловить?
    Какой бы ни была милиция – но в этом случае её можно упрекнуть только в непонятном сумбуре. Если жестко задержали, то почему отпустили? Если задерживать ненужно было – зачем этот цирк?

    Характерно выглядит пресса при освещении конфликта двух группировок. Я так понимаю, что там на обеих сторонах конфликта пробы ставить негде (впрочем, как на большей части отечественных бизнесменов). СМИ же усиленно ограждают “своих” и не менее вдохновенно катят бочку на “чужих”. При этом обе стороны не забывают обложить погуще милицию. А вот последнее – уже подло. У милиции, особенно теперешней, своих огрех – не унести. Зачем им приписывать свою тупость или своё болезненное воображение?

  • Для умника: без заявления потерпевшего, максимум хулиганство. А была б заява, нанесение телесных повреждений уже СРЕДНЕЙ тяжести. А пролежит пострадавший 21 день уже будет потяжелей.

    • Промолчал бы, Николка, может за умного сошел? При чем тут хулиганство? Эту меру будут определять после выяснения всех обстоятельств происшедшего и направления материалов дела в суд (буде доведут дело до суда).
      А пока что есть факт стрельбы во время криминальных разборок между двумя группами так называемых бизнесменов. Плюс пострадавший (зафиксированный факт). Устроившие стрельбу с места происшествия скрылись. Розыск скрывшихся преступников и должен производиться исходя из этих предпосылок – вооружены и склонны пускать оружие в ход. А когда разыщут и задержат – тогда уже выяснять, был ли у них только резинострел или ещё чего, и определять степень вины и тяжесть наказания.

  • Во-первых, сколько лет уже, а пляжем это назвать тяжело. Так, помочил ноги в болотце и полежал на земельке с вываляной травой. Во-вторых, кроме пива и туалета (спасибо,кстати, а то в болотце неудобно-неглубокое у нас болотце) на пляже НИЧЕГО нет. Ребенка не заинтересуешь песочницей. НА ПЛЯЖЕ НЕТ ПЕСОЧНИЦЫ! Ребенку не купишь сладость. РЕБЕНКУ КУПИШЬ ПИВО! Такое, типа раз в городе есть речка, ну ладно, пусть рядом что-то будет называться пляж. Дайте развитие инфраструктуре пляжа. Расширьте пляж , около Дрожжзавода продлите, выделите минимальные торговые точки, пополняйте бюджет и будет за что и откуда купить лежаки,которые можно сдавать в аренду и пополнять бюджет.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи