У гуртожитку через несправну паяльну лампу обгорів 15-річний студент

29.05.2016

фастівськаУ Чернівцях студент-першокурсник обгорів під час виробничої практики, повідомляють “Подробности”. Викладач дав хлопцеві для роботи несправну паяльну лампу. Прилад не витримав тиску і весь бензин вилився на юнака.
Трагедія трапилася в понеділок, проте відомо про неї стало лише тепер. 15-річний Богдан разом з одногрупником, знімав фарбу зі старих панелей в студентському гуртожитку.
У першокурсників якраз почалася виробнича практика. Для роботи викладач дав хлопцям стару паяльну лампу. “Я бачив, що вона несправна, але ми працювали, тому що майстер сказав працювати Працюючи десь 10-15 хвилин, ця пробка була спрямована на мене і стався вибух. – Весь вогонь потрапив на мене”, –  розповідає потерпілий Богдан Боцвін.
Одяг Богдана почав горіти, випалюючи спину, руки і обличчя. Переляканий викладач викликав швидку – хлопець кілька днів пролежав у реанімації. 40% його тіла в опіках.
“Стан на сьогоднішній день хлопця залишається важкий, але з позитивною динамікою Зараз робимо все можливе, щоб рани зажили первинним, без пластики.” – Повідомив завідувач опікового відділення лікарні швидкої медичної допомоги Ігор Семенюк.
У Богдана цілодобово чергують батьки. Вони в розпачі, кажуть: не розуміють як неповнолітнім дітям викладачі доручають таку небезпечну роботу. “Мене найбільше обурює халатність і ставлення працівників цього училища Це робота майстрів, яким повинні платити гроші і так далі. А наші діти не повинні це робити і отримувати такі наслідки ..” – Прокоментував батько потерпілого Павло Боцвін.
У самому гуртожитку про інцидент розповідають неохоче. Мовляв, ні комендант, ні чергова не були в той момент поруч з хлопцями.
Справу Богдана вже вивчають в поліції і обласному управлінні освіти створили робочу комісію, яка і повинна визначити, хто винен.
“Поки зі слів, відомо, що цей прилад не належить закладу і він не мав права використовуватися” – пояснив начальник відділу професійної освіти Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Лілія Бурченко.
Результати розслідування обіцяють оприлюднити через тиждень

Коментарі
  • Бідолашна дитина. Майстра звільнити і зобов’язати відшкодувати лікування! Хоча б так.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи