Індустріальний парк у Чернівцях, як гарна обгортка для земельних шкурняків «Народного фронту»

25.05.2016

Бурбак Народний фронт

Намагаючись захопити низку земельних ділянок колишнього заводу «Гравітон», фірми пов’язані з політичною партією «Народний фронт» почалися прикриватися, нібито, створенням індустріального парку.

 Питання по цих шістьох ділянках блукають темними коридорами Ратуші вже не перший рік.  Більшість міських обранців минулої каденції виступали проти їх прийняття, хоч вони і виносилися ледь не на кожну сесію. Та у жовтні минулого року відбулися місцеві вибори. Чернівецький парламент змінився, бо до нього прийшло багато молодих і недосвідчених депутатів. А тому фірми «Вест Буковина» та «Кордо», які фігурують у проектах рішень, вирішили знову піти у наступ.

Попри те, що спеціальна комісія, яку очолював колишній заступник Каспрука Георгій Леонтій дала негативні висновки по всіх шістьох шкурняках «фронтовиків», ці питання все одно були винесені на минулу сесію.

Найцікавішим серед них було надання в оренду на 49 років ТОВ «Вест Буковина» та зміна цільового призначення трьох гектарів гравітонівської землі.

Перед голосуванням депутатам роздали брошури про те, що на цій землі має бути індустріальний парк.

Однак, як справедливо зауважив заступник голови бюджетної комісії депутат міської ради від «Самопомочі» Богдан Ковалюк папірець з картинками не містив жодної конкретики.

Хоча очевидно, що така мета і не ставилася. Фількіна грамота роздана депутатам розв’язала руки Каспруку у проштовхуванні через сесійну залу земельного питання своїх однопартійців. А після того, як депутати не проголосували, через підконтрольні Ратуші ЗМІ цей папірець дав змогу звинуватити їх у тому, що вони провалили мегапроект.

Та варто задатися запитанням, а чи був хлопчик, тобто мегапроект?

Індустріальний парк це досить складна структура зі своїми особливостями функціонування, і просто так він виникнути не може. Подібних структур в Україні можна перелічити на пальцях однієї руки.

Ніхто не сперечається з тим, що поява у Чернівцях індустріального парку дасть потужний поштовх економічному розвитку міста. І якщо хтось хоче такий парк відкрити, то треба було завчасно поставити до відома мешканців міста та депутатів, і провести широке обговорення із залученням громадськості та бізнесменів. Але це не методи «фронтовиків» і Каспрука, бо вони звикли все робити кулуарно та через коліно. Мутні історії з кредитами і таємно підписана угода по ТЦ «Майдан», яскраві тому підтвердження.

Зрештою, у Чернівцях достатньо занедбаних колишніх промислових гігантів, тож чому індустріальний парк має бути саме на території «Гравітону»?

Відповідь на нього очевидна: це вотчина братів Бурбаків, і вони хочуть вижати з неї максимум. Загнали туди митницю, МРЕО, міграційну службу. Звели там сумнівну автостанцію, яку гордо назвали автовокзалом і з порушенням здали в експлуатацію.

Та їм все одно мало. Тож, придумали нову схему. А у тому, що це схема – не має жодних сумнівів. Бо зараз «Вест Буковина» платить за цю ділянку 1мільйон 600 тисяч гривень оренди, а при зміні цільового призначення під фантомний індустріальний парк ця сума зменшиться до 700 тисяч. Оцініть, як то кажуть, красу гри. Не має навіть натяків на хоча б якійсь план розвитку індустріального парку, яку конкретну користь він принесе місту, а Бурбаки вже хотіли пограбувати нас з вами майже на мільйон гривень. І судячи з усього для них це було першочерговим завданням, бо шантажувати депутатів індустріальним парком до сесійної зали прийшов «смотрящій» від Максима Бурбака за «Добробутом» та «Гравітоном», колишній депутат міської ради від «Народного фронту», Михайло Прозоровський. Та міські обранці захистили інтереси громади і не дали голосів за чергову авантюру «фронтовиків». Та за інші їхні шкурняки.

Зрозуміло, що Бурбак та його посіпаки не полишатимуть спроб втілити свою чергову схему у життя, активно долучаючи до цього процесу свої “кишенькові” ЗМІ.  Зрештою, це далеко не перший раз, коли “фронтовики”, прикриваючись чернівчанами, примножують свої статки. Чого лише варта їхня чергова спроба на цій же сесії «приватизувати» дорогу між вулицями Руська та Комунальників. Свого часу вони вже привласнили дорогу довжиною 4 кілометра від Магали до «Добробуту». І зараз хотіли піти за тим же сценарієм. Засипали дорогу гравієм, визнали його приватною власністю, і тепер вимагають надати її в оренду на 49 років для обслуговування приватної власності.

Маячня, скажете ви. Ні, це бізнес від «Народного фронту»…

Андрій Тисовський

Коментарі
  • ну и рожа у тебя, Шарапов )))))) Министр инфрастуктуры бл….))))) полстраны ржет ))))))))))

  • от аферисти і шахраї ці всі бурбаки федоруки кулявлобні

    рвати вас скоро люди будут як паршивих сцук! і правильно зроблят

  • Все робиться по федоруковій схмі ринку “Добробут” – виставковий комплекс. Та сама афера. І люди ті самі – кулявлобі.

  • Автор статті забув зазначити, що в супереч забороні встановили ще дві автозаправки! В місті з 2009 року діє мараторій на встановлення АЗС! Куди дивиться Каспрук? Чому мовчать правоохоронці? Де прокуратута?

    • Каспрук дивитса туди куди йому треба, а не вам.У нього є наставники: Федорук (вседорук) та брати-барбаки – Сєніни чуваки.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини