“Картка чернівчанина” досі залишається віртуальною

18.04.2016

kartka_1

«Картка чернівчанина» відверто нещасливий для столиці Буковини проект. У листопаді минулого року, в рамках своєї передвиборчої програми, Олексій Каспрук помпезно презентував цей проект. На дворі маємо квітень, а віз, як то кажуть, і нині там. І світла в кінці тунелю, яким цей віз рухається, м’яко кажучи, не видно.

Протягом всього цього часу чернівчан періодично підгодовували сніданками про те, що амбітний проект от-от запрацює.

І от, нарешті, 21 березня у Ратуші презентували список закладів торгівлі, які будуть надавати знижки при пред’явленні «Картки чернівчанина». Тоді ж керівництво чернівецької філії банку «Хрещатик» гордо відзвітувало, що штампує ці картки повним ходом. Керівництво «Ощадбанку» дипломатично пояснило, що почне їх видавати найближчим часом.

Пройшов майже місяць. «Найближчий час» у «Ощадбанку» так і не настав. А банк «Хрещатик» , взагалі, визнали неплатоспроможним.

Щоправда, у Чернівецькій міській раді жодної трагедії із ситуації не роблять. Як повідомив на своєму сьогоднішньому брифінгу Олексій Каспрук хоча б якісь кошти перерахувати «Хрещатику» вони не встигли. А 3500 чернівчан, які вже отримали картки в цьому банку, за бажанням, можуть переоформити їх в «Ощадбанку».

За словами присутнього на брифінгу начальника Чернівецької філії «Ощадбанку» Руслана Запаранюка вже виготовлено 2 тисячі  “Карток чернівчанина”, які почнуть видавати… найближчим часом. А поки що єдиним “щасливим” власником картки від “Ощадбанку” є ніхто інший, як Олексій Каспрук.

Та якщо диво станеться і картки таки почнуть видавати то їх використання буде суттєво обмежене. Бо, попри переможні березневі реляції, магазини та аптеки суто через технічні причини поки що не готові надавати знижки власникам «Картки чернівчанина». Адже на пристрої для зчитування карток необхідно встановити відповідне програмне забезпечення. В «Ощадбанку» обіцяють завершити ці роботи за 10-20 днів. Але після шести місяців очікування біля моря погоди, цим словам не надто віриться.

Тим більше, навіть, якщо процес піде, то далеко не всім чернівчанам буде щастя від тієї картки. Бо зараз її можуть без проблем отримати лише малозабезпечені, пенсіонери і ті люди, які отримуть зарплату через «Ощадбанк». А всім іншим доведеться дещо почекати. Бо для простих городян «Картка чернівчанина» буде платною. А в «Ощадбанку» ще не визначилися скільки це «задоволення» буде коштувати…

Захар Подкидишев

Коментарі
  • Як були Пісяйці брєхунами так і лишилися. Що Яйценюк злодій та брехун, що його песики )))))))))))

  • навозний Пишний за ці пару років стілько для себе і сімейки навозу навозив що офшори отдихают! А от чого отдихає Прокуратура і СБУ не понятно. мусарня армяші авакяші ново-стара тут якраз работає з навозом в поті чола

    що робить прокуратура і СБУ????? в ощаді бабло виганяли авакяші а штрафи мільйооонннні положили на українців! де сбу і прокуратура???? ГАНЬБА!

    пишний то є корупціонер і злодюга! ГАНЬБА!!!!!

  • Тимошенко вскрывает финансовые махинации Яценюка на миллиарды сказав:

    Экс-премьер Юлия Тимошенко намерена вернуть в бюджет страны все, что было «коррупционно украдено у государства» правительством Арсения Яценюка Об этом она сообщила в субботу в эфире украинского телеканала «Интер». «В первую очередь должна быть сделана полная ревизия всех финансовых выплат, которые делало правительство Яценюка во всех министерствах и госкорпорациях. Нам необходимо, если мы ищем дополнительные доходы в бюджет, все, что было правительством Яценюка коррупционно украдено у государства, нужно, во первых, зафиксировать документально, а во-вторых, требовать возвращения этих средств», — заявила Тимошенко. Для этого она намерена инициировать рассмотрение в Верховной Раде закона о временных следственных комиссиях. По мнению экс-премьера, это позволит независимым депутатам самостоятельно «расследовать все финансовые потоки правительства Яценюка». «Батькивщина» также внесет в повестку дня работы Рады вопрос об офшорах. «Нам нужно закрывать офшоры, и как раз для этого партия “Батькивщина” внесла два законопроекта, разработанных совместно с представителями Европейского банка реконструкции и развития. Если они будут приняты, мы найдем сотни миллиардов гривен дополнительных доходов в бюджет», — подчеркнула лидер партии «Батькивщина». Тимошенко также сообщила, что 18 апреля будет создана рабочая группа для проверки тарифов на коммунальные услуги населению. По мнению политика, проверка докажет, что тарифы необоснованно завышены. «Мы попросили министра топлива и энергетики (Игоря Насалика — ред.) собрать общую рабочую группу, я буду персонально принимать там участие для того, чтобы проанализировать всю бессмысленность и необоснованность тех тарифов, которые навязали людям. Мы разберемся с формированием тарифов на газ, на тепло и далее по всей цепочке тарифов, мы эту тему не оставили», — подчеркнула Тимошенко. Бывший премьер-министр также вновь подтвердила, что ее фракция и партия «Батькивщина» уходят в оппозицию к действующей власти, однако при этом она готова сотрудничать с «олигархическим правительством» в решении важных, на ее взгляд, вопросов.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини