80 % переселенців, які оселились на Буковині не планують повертатись до дому

16.09.2015

Сьогодні у ОДА засідав регіональний штаб  з питань соціального забезпечення переселенців з зони АТО та Криму.

Зокрема, учасникам засідання повідомили, що в області зростає кількість внутрішньо переміщених осіб, а разом з цим постає питання забезпечення їх житлом. Варто зауважити, що вимушені переселенці виявили готовність оплачувати частину вартості оренди приміщення.  Наразі є 134 вільних місць для проживання, але 120 є приміщеннями для розміщення осіб специфічної категорії.

Перший заступник голови ОДАї Володимир Кулішвпевнений, що проблема розміщення та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб полягає у тому, що недостатньо розвинена синхронізація дій між відповідними службами.

Наразі в області перебуває 2200 внутрішньо переміщених осіб, 80% з них не планують повертатися до своїх домівок на схід України. «Потрібно використати всі можливості для поселення та працевлаштування переселенців. На початку наступного тижня представники відповідних служб у районах області повинні надати конкретні пропозиції щодо переобладнання об’єктів для тимчасового місця проживання переселенців», – зазначив Володимир Куліш.

За матеріалами www.vsemisto.info

 

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини