Штурм чернівецької ОДА породив шедевр революційної риторики

25.01.2014

Як відомо, вчора після штурму ОДА була створена так звана Народна рада.  Рівень її повноважень, точний перелік осіб, які в неї увійшли, буковинські  ЗМІ чомусь не оголошують.  За якими критеріями вона формувалася – також. Справді, ці критерії,  це страшенно цікаве питання.  Втім, вже є перший документ цієї Ради, який розповсюджується у буковинських ЗМІ.  Хоча він не підписаний жодним прізвищем, що показово. А відтак рівень відповідальності відповідний.  Ми ж звернули увагу на те, що нова влада( а позиціонує Рада себе саме так), пересмикує і перекручує не менше, аніж стара. Отже, текст звернення:

Звернення
Народної ради Буковини до буковинців

Шановні краяни!
Згідно зі ст. 5 Конституції України, джерелом влади в Україні є народ.  Відставки послідовників режиму сьогодні вимагали у спільному вигуку пенсіонери і митці, підприємці і студенти, науковці і депутати, мирні бабусі.(підкреслено і виділено кольором-  ред)

Провладна більшість обласної ради спромоглася лише заявити (навіть не рішенням сесії!) про «глибоку стурбованість» ситуацією в країні, жодним словом не згадавши ні загиблих у результаті протистояння влади і народу, ні потерпілих, ні жорстокі безчинства силовиків режиму. Події в країні провладні депутати оцінили як «драматичні», в той час як сім забраних протистоянням життів, які має Україна сьогодні – це вже не драма, це трагедія. Ставленик злочинної влади Михайло Папієв жодних аргументів здорового глузду не почув, перемовини з ним результату не дали, врешті він ганебно втік від громади. 
Область не може бути залишеною напризволяще, некерованою і паралізованою. Тож оперативно було створено дорадчо-консультативний орган, який може і мусить здійснювати нагляд за законністю діяльності органів влади і місцевого самоврядування, покинутих керівництвом. Це міжфракційне об’єднання Народна рада, до якого увійшли опозиційні депутати обласної ради, представники громадських організацій(???????).
Наразі Народна рада перебуває в приміщенні обласної ради і обласної державної адміністрації, яке є комунальною власністю і належить громаді. Члени Народної ради перебувають тут відповідно до права депутатів. У приміщенні належний порядок, громадяни цілодобово приходять до депутатів – у тому числі, й двох народних депутатів – на прийом. Жодних мародерських, хуліганських, незаконних дій тут не може бути. Ненавмисно пошкоджене під час акту народного обурення майно (йдеться винятково про вхідні двері – інших пошкоджень будівля і інтер’єр не зазнали) найближчим часом буде відновлене коштом народних депутатів.
Ще вдень, після втечі горе-керівника ОДА, Народна рада закликала працівників державної установи поновити робочий процес наступного робочого дня. Ця позиція Народної ради була доведена до керівника апарату обласної ради. Народна рада закликає державних службовців у суботу, 25 січня, яка є робочим днем, і в наступні дні без жодних пересторог виходити на роботу і виконувати свої обов’язки. Робота обладміністрації не блокується, Народна рада у повсякденну, поточну діяльність чиновників державної влади не втручається, її функція – спостереження і нагляд, недопущення незаконних дій.
Народна рада просить вибачення за незручності, доставлені простим працівникам державної установи. Влада народу не чинить перешкод функціонуванню необхідної частини державного апарату – вирішенню невідкладних питань, проходженню обов’язкових платежів тощо. Держава має служити людям.

24 січня 2014 року

Від редакції. Ми не будемо аналізувати детально текст звернення. Просто кілька зауважень:

Стаття 5, на яку Народна рада посилається у тексті, коли говорить, що джерелом влади є народ, і “бабусі…. і митці у спільному вигуку” їх просили, насправді звучить так:

Стаття 5. Україна є республікою.
Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Себто, народ здійснює свою владу, голосуючи на виборах.  Українські вибори, що минули, як відомо, міжнародні інституції визнали.  Наскільки легітимнішим є самопризначення анонімної народної ради? Бог його зна. Багатьом нині здається, що так і треба.  

 Щодо вимушеності кроку створення цієї  Народної Ради, тому що Папієв “втік”. то це, звісно, велике лукавство. Здається, “втекти” був єдиний вихід, судячи з того, що відбувалося  перед ОДА.

Принаймні всі бачили, що він щось спробував говорити. І це, до речі, позитив у бік Папієва. Він вийшов.  Але якось ні у кого не було настрою слухати. Так  здалося.   Тому слово “перемовини”  якесь….. неточне))) Здається у опозиціонерів був ультиматум з вимогою впасти на коліна(“приваблива” пропозиція). Але на це настрою вже не було у Папієва. 

Щодо складу Народної Ради і рівня її повноважень, сподіваємося, буковинцям, врешті відкриють таємницю. І про критерії, та довідки про доходи, і про попередню роботу у владі

 А щодо “держава має служити людям”. Безумовно. Питання, хто у нас тепер люди? Краще громадянам, мабуть. Дуже різним громадянам

Коментарі
  • На такі сценарії ви мастаки напишіть краще звідки Папієв та Михайлішин попали до влади. І напишіть, чому, порушуючи закон, пан Михайлішин, за такий довгий термін, ще не подав до ЦВК звіт про використання коштів вибори. Мабуть сума ДУЖЕ кучерява.

  • Бурбак не кидало, он аферист крупного масштаба!

    Он разработал аферу по хлеще МММ – за копейки 4 млн грн (занизил цену с 550 грн на 48 грн) у города украл самую дорогую землю (20 гектаров) возле Калинки (42 гектаров) и заложил в банк за 70 млн. Начал строить рынок Добробут за людские деньги и опять же все заложил все в банк. Люди вместо права собственности получили долгосрочные договора оренды, а он с Яценюком получили несколько десятков миллионов долларов. Доля Яценюка в этой афере составляла 20 млн долларов!

    Сейчас Афера под угрозой! Городские власти забрали свободную землю и передали обратно городу, чтобы все шло в городскую казну.

    Бурбаку осталось одно – под шумок революции вернуться в городскую власть и безболезненно отменить решение действующих депутатов, чтобы продолжить аферу. Нынешние депутаты давно раскусили план аферы и запланировали вернуть людям магазины, чтобы банк и Бурбак со своими побратимами не отобрали магазины у предпринимателей!

    Для того, чтобы контролировать настроения предпринимателей, создали “Раду предпринимателей рынка Добробут” и назначили на должность руководителя – подконтрольную п.Филипчук, которая получает огромную зарплату (в конверте), а так же получила квартиру и магазин на ринке.

    Все банально просто для понимающих людей, но на политической волне и со сложившейся ситуацией в стране, эти аферисты забивают людям голову революционными настроениями, отвлекая от сути вопроса – ОТВЛЕКАЮТ ОТ АФЕРЫ!!

    ЭТО НАСТОЯЩАЯ БАНДА РВУЩАЯСЯ ВО ВЛАСТЬ!

  • ПОВТОРЮСЬ
    Відчувається нотка якоїсь статті!
    Але от це: “…… и запланировали вернуть людям магазины” – просто смішно, не пишіть більше такого. Тільки цим керується влада, тому і забирає землю рейдерським захопленням.
    P.S. На цьому сайті завжди антинастрої до опозиції, висновок один……ПР форевер, але скоро їй “The End”.

  • Антинастрої до опозиції ви викликаєте самі своїмі
    діями. Факти та відео краще всіх статей розповідають
    про вас.

  • Призываю всех сотрудников государственных органов взять вилы в руки и недопустить захвата зданий. В ОДА было около трехсот сотрудников почему они не противостояли нападающим?
    Верхушка оппозиции столкнула простых украинцев друг с другом. Бедные останутся бедными. А богатые при своих миллионах . Почему народ не захватывает дома, магазины , фабрики наших черновицких олигархов? При чем тут обычные клерки администрации? Они-то как раз работают наблаго черновчан за мизерные зарплаты. Что касается вранья про ущерб . Прийдите посмотрите что в ОДА.

  • Бурбак это поп ГАПОН местного разлива. Яценюк затеял переворот,холуй Бурбак исполнил.Деньги передали с Майдана через американские службы.Скоро все станет на свои места. На Майдане много оружия.

    введите в гугле : Задержан подозреваемый в поставке оружия Майдану

    p.s. жаль журналистов, купившихся на обещания Бурбака. влипли очень серьезно. думайте о последствиях и что вас ждет.

    все произойдет очень скоро…

  • силовые структуры не вмешивались,чтобы не вспугнуть рыбку покрупнее. захват ОДА был спецоперацией. лохи клюнули.

    бойцы пера, с Кобевкой будьте осторожным. засланный казачок.
    Засрайский трет комментарии. Ссыкун еще тот, тоже работает на контору.

  • Важко прийняти якесь рішення: одні говорять одне, другі- інше, але можна спокійно прийняти рішення,
    не ламаючи голову хоч ти за лівих, чи за правих:
    РЕВОЛЮЦІЯ ЛЮБА – ЗАВЖДИ ПОГАНО, БІДНИЙ-
    ЩЕ БІДНІШЕ СТАНОВИТЬСЯ, А БОГАТИЙ -БОГАТІШЕ
    + диктатура+ бандитизм. НАЩО СВОЇМИ ВЛАСНИМИ
    РУКАМИ РОБИТИ ЦЕ, ХОЧ ЗА ГРОШІ ХОЧ ДАРМА.
    Щоб ви не казали потім, що ви не знали.

  • Прикольно читать как на провластном сайте обсмеивают заявление оппозиции, а на оппозиционном – заявление власти (Папиева))))))
    А на самом деле происходящее лишь спланированный перенос киевского восстания на другие города.
    Об этом говорит синхронность захвата ОДА в областных центрах.
    Поэтому, когда на провластных сайтах обс…ют захватчиков ОДА, а на оппозиционных – Папиева – для меня это отмазки с обеих сторон.
    Похоже, есть план и он выполняется. Персоналии – лишь исполнители.
    На самом деле понятно, что Папиева потурили за компанию с губернаторами из других городов.

    Смешно также читать “ой, стёклышко выбили, дверь сломали, нехорошие…”
    А у самих-то холодок по телу: “ой, лишусь тёплого места…”

    Кстати, где теперь философствует ваш Вышинский?
    Помнится, как он сетовал на пассивность действий народа и оппозиции :
    “З такими революціонерами можна швидко стати реакціонером. Важко прогнозувати успіх цієї «революції», якщо на загальний страйк не вийшла навіть більшість киян.”

    Ну как теперь? Он доволен? Уже не “овече стояння”?
    Цитирую его же:
    “Досвід Евромайдану та ін. акцій протесту доводить, що пасивне овече стояння у кращому (sic) випадку закінчиться тим, чим закінчилась ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності. В гіршому – безкровним розчаруванням. Якщо політики і громадяни до цього не готові – не слід узагалі виходити на вулиці.”

    Думаю, что если бы не ночь 30 ноября, то Майдан действительно бы “здулся”, а так – Янукович должен, в первую очередь, быть “благодарен” сам себе, что из “искры разжёг пламя”… А там уже, по ситуации, все заинтересованные стороны начали “ловить рыбку в мутной воде”.
    У лидеров ОППО появилась возможность пройти проверку на “вшивость”, россияне – реализуют свой план, олигархи – раскладывают яйца…, на местечковом уровне появилась возможность проявить себя тем, кого нынешняя власть обидела.
    Одно страшит, чем это закончится для простого народа ?

    Если победит ОППО, то Майдан должен стать для них напоминанием, что если “воспарят”, то против них тоже может случиться Майдан!
    И о расколе… А что разве не дедушка Азиров раскалывает страну, закладывая в бюджет финансирование на соц.-эк. развитие Донецкой области в два раза больше денег, чем 8 западным областям вместе взятым? Чем не внесение раскола? Что, тоже рука Москвы или США?

  • И вы Елена тоже помогаете раскалывать страну,
    может кто-то и поверит вашим писаниям.
    А Вышинскому можно сделать скидку, он молодой,
    до конца не понял жизнь. А после ваших писаний-
    нехороший привкус. У вас такая неудовлетворённость
    жизнью чувствуется. У вас как бы нет доброты и
    женской мудрости. Очень жаль.

  • Трохи лікнепу для народних депутатів та молодих науковців, які заварили отой шабаш в ОДА і демонструють свою тупість та невігластво…
    Народ України – це громадяни України усіх національностей, а у Чернівцях творив безчинства натовп на чолі з нвродними депутатами Бурбаком і Фищуком. А це різні речі (Див. преамбулу Конституції України). Хоч би на майдані було сто чи більше тисяч – це не український народ, а великий натовп. Демократія – це влада народу, а охлократія – це влада натовпу.
    Стосовно статті 5 Конституції, то там ідеться про громадян усієї України, які шляхом прямої та безпосередньої демократії (див. третій розділ Конституції) зійснюють владу самостійно, а саме через референдум самі ухвалюють рішення з питань, які належить вирішувати самому суверену, наприклад зміна території України (ст.73), а шляхом виборів формують органи державної влади та органи місцевого самоврядування, через які шляхом представницької демократії також здійснюють владу відповідно до статті 5 Конституції, Усі органи публічної влади на останніх виборах сформовані і діють відповідно до чинного законодавства. Ящо хтось із преставників публічної влади порушує законодавство, – є законні форми і методи притягнення їх до юридичної відповідальності. На питання – що таке “спільні вигуки пенсіонерів і митців, підприємців і студентів, науковців і депутатів, мирних бабусь” – чинне законодавство відповіді не дає. Треба, щоб народні депутати Бурбак і Фищук розробили і внесли до парламенту відповідний законопроект, який би перекреслив чинну Конституцію і запровадив і таку форму волевиявлення громадян. Ви самопроголошена так звана “Народна рада Буковини” тягнете на відповідну статтю Кримінального кодексу України, яка такі дії кваліфікує як узурпацію влади і передбачає відповідну санкцію. Мародерство, до речі, згідно зі ст. 432 ККУ – це викрадення на полі бою речей, що знаходяться при вбитих чи поранених. Ви уже всі на полі бою?
    Територіальні громади є лише у таких адмінтеродиницях як село, селище та місто, або добровільно обєднаних у одну громаду жителів кількох сіл.
    Якщо ви хочете у легітимний спосіб усунути з посади Папієва, зберіть дві третини голосів депутатів обласної ради (переконайте, купіть, як хочете) і висловіть таємним голосуванням Папієву недовіру. У цьому випадку Президент зобовязаний його звільнити. А для чого двері виламувати у памятці архітектури і нищити інше майно, наводити жах на невинних працівників ОДА і ОР, пане Бурбак?
    Дуже прикро, що Бурбак і Фищук повторюють ті ж дурниці, які у 2004 році робили Демчак і Баглей. Правда тоді не вмішувалася північна сусідка. Сьогодні ви відпрацьовуєте потрібний саме їй сценарій. І тоді і тепер частина людей із низьким рівнем політичної і правової культури та свідомості клюнула, згодом кусали собі лікті, але було вже пізно. Негідники ви, провокатори і маніпулятори, панове Бурбак, Фищук і Ко.

  • К тому, кто не представился: Нехороший привкус – либо не читайте, либо оппонируйте по теме, а не обсуждайте какая я плохая в Вашем представлении!

  • В смысле, как пишет. Не обзывается, не плюется, хотя чувствуется, что симпатизирует Бурбаку ))) но это ж нормально

    • Нику: на счёт Бурбака – ошибочка. Признаюсь, раньше мои симпатии были на стороне Гриценко. Теперь – никаких иллюзий относительно кого бы то ни было. Позиционирую себя как “оппозоционно-настроенный гражданин”, я – за себя.

  • Вы искренне верите, что события ночи на 30 ноября были спровоцированы властью? Вряд ли, ведь сами признаетесь, что без них майдан бы сдулся……….

  • А что “Беркут” у нас уже подчиняется инопланетянам?
    Верю, что “Беркут” подчиняется власти. А то, что во власти свои есть “движения”, это уже другой вопрос. Одну и ту же команду можно истолковать и выполнить по-разному… Кроме того, нельзя с народом так играться, 7 лет морочить голову евроинтеграцией, а в финале – резкий разворот в обратную сторону. “Тому, що послідовний”?

  • Вы запамятовали. Нынешняя власть рулит с 2010-го, то есть никак не 7 лет. А что мешало (по всему видно, что симпатичным для Вас) помаранчевым папередникам эвроинтегрироваться?
    И еще. Удивительное совпадение, но почему-то Ваши комменты оборотами, тональностью и др. очень схожи з відозвами полум’яних опозиціонерів. Совпаденьице-с?

    • Я не злая, но память у меня хорошая)))))))
      На этом сайте как-то уже подсчитывала количество времени, когда Янукович был при полномочиях (премьером и президентом). Повторюсь, за последние 11 лет это суммарно более 7 лет (не подряд).
      А евроинтеграцией наш Уряд морочил голову ЕС и своим гражданам тоже 7 лет, причём как помаранчевый так и бело-голубой.

  • Первостепенная задача государства заключается в
    поддержании порядка – Маргарет Тэтчер.
    В Канаде , в США и т. д. ношение масок – под запретом и наказуемы.

  • И Вы никакого отношения к помаранчевым (в частности к их пресс-службам) не имели и не имеете, ЕСТЕСТВЕННО:-)

  • Чули передавали що якщо горять покришкі гумові
    то вони випускають яд, від нього далі буде РАК.
    НЕ МОЖНА ЦИМ ДИХАТИ,
    А запад організував майдан а здоровя українців
    їм до сраки.

  • скажіть чим нова банда краще за стару?
    захоплення будівель – проголошення якоїсь ради? хто вам дав право на таке?
    всі довклола що хочуть то і роблять – і їм за нічого(((
    новоспечна РАДА – ви не НАРОД,ви стадо, ви БАНДА , ні чим не краща за теперішню
    рішення про стоврення нової влади повинно прийматися на референдумі -а хто в її складі – на виборах – це ДЕМОКРАТІЯ, а те що ви робите -це провокація,вандалізм, анархія, проституція. Ви порушуєте конституцію. це вам не створити фірму для відмивання грошей!!!! це ВСІ люди, а не обрані 2-3тисячі. ви не змогли заручитися підтримкою 1% населення області – про яку владу ви можете говорити???хто вас там вибрав? хто вас призначив головним??ГРОШІ??ДОБРОБУТ??
    бурбака пригрів федорук, тепер заборонили комуняк, а що буде робити наш головний комуняка федорук??
    де він там ховає пам’ятник леніна???))
    БАНДУ ГЕТЬ разом з жОппОзиціонерами

  • Но знаешь сам: бессмысленная чернь
    Изменчива, мятежна, суеверна,
    Легко пустой надежде предана,
    Мгновенному внушению послушна,
    Для истины глуха и равнодушна,
    А баснями питается она.
    Ей нравится бесстыдная отвага.
    Так если сей неведомый бродяга
    Литовскую границу перейдет,
    К нему толпу безумцев привлечет
    Димитрия воскреснувшее имя.

  • Все захваты всех Министерств, Обл.держ.администраций осуществляет радикальная организация “Спильна справа” (СС), их более 2000 чел, хорошо организованы, действуют точечно, мобильны, пользуются радиостанциями. Работают по строго отработанному плану. Наверняка в организацию входят бывшие военные, спецы, а так же радикалы с разных стран бывшего постсоветского пространства. Организация имеет четкую вертикаль: руководящее звено-сотни-десятки… Их действия четко координируются и мгновенно корректируются! Они хорошо экипированы, подготовлены и обучены. Во время своих акций их условия: поддержка местных активистов, которым после штурмов передаются здания; финансовый ресурс; транспорт для обеспечения перемещения в городах мелких групп; а при необходимости небольшие места для дислокации! В отдельных случаях “СС” рассредотачиваются по центру города в котором проходит операция: в барчиках, бильярдных клубах, кафе и так далее. Пользуются только рациями и прослушать их практически невозможно! Штурмы организованы волнами: первая группа – “провоцирующая”; вторая – “ударная”; третья – “группа подстраховки”, включается при угрозе провала, для обеспечения отхода. Группа параллельно работает по нескольким смежным регионам, передвигается по всей Украине и сейчас уже не секрет по какому маршруту они передвигались и действовали – результат на лицо.
    На волне революции, хорошо организованная организация “СС” преследует поставленные цели: 1.Выполнение задач – хаос и возбуждение мирных граждан к акциям протеста и неповиновение действующей власти; 2.ОБОГАЩЕНИЕ; 3.РАСКОЛ УКРАИНЫ (в этом заинтересована Америка) и так далее. Группа хорошо финансируется и кто за ними стоит можно только догадываться…
    Сильная и единая Украина Западу не нужна!
    И в Черновцах по заявке Максима Бурбака, за денежное вознаграждение, были задействованы радикалы именно этой организации!

    Им наплевать на всех и вся, – на горожан, на традиции, на архитектуру, одни словом на все – ТОЛЬКО ЛИЧНЫЕ ИНТЕРЕСЫ…!!!

    • А Янукович и иже с ним чьими интересами руководствуются? Общественными? Обогащение – не его ли цель? “Волны” начались не с его ли “лёгкой”руки? Беркут кому подчиняется? За время его правления Украина стала сильнее? За пару месяцев до Майдана в его казначействе были деньги на зарплату и соц. выплаты?
      Вот так своими ручками он и взрастил всякие там “Спільні справи” и дал возможность проявить себя всем, кому не лень. Народ радикализируется. Понимаю, что дядькам из власти в “лексусах” и в икс-пятых -“бэхах” в это не очень верится… Сытый голодного не поймёт.

      • Это какая “Елена” демонстрирует мозги? Елена просто или Елена-Котопёсная? Мы в вас, красавицы, запутались. Договоритесь как-то уж между собой, чтобы можно было вас различать, желательно не на запах.

        • Уточняю! Я та, которую “шляхетне зібрання” “настоящих” мужчин этого сайта вчера дружно оскорбляло)))))))

          • Мужики! “Елена” утверждает, что она женщина, то есть ее нельзя оскорблять! А кто “Елену” оскорблял? И откуда мы можем знать, что она таки баба? Дурость в писании это же не половой признак, вроде. Как и дамские обиды – это тоже унисекс. И вообще, если “ее” вчера здесь дружно оскорбляли, чего она-оно опять сюда приперлось? Извращенец какой-то, это “Елена”!

          • Елена, кажется вас и защищали. И немало

    • Мартину: Мне не в чем оправдываться, я революцию не устраивала.
      О посте спеца: Не люблю когда ставят телегу впереди лошади. “СС” – следствие, а не причина.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи