Вчені дослідили від яких продуктів слід відмовитися, аби захиститися від інсульту

23.03.2015

Дослідження, про яке пише American Journal of Clinical Nutrition, показало, що зміни в способі харчування можуть давати терапевтичний ефект. Здорова їжа, як переконалися вчені, на 30% знижує ризик постраждати в зрілому віці від інсульту або інфаркту, інформує health.obozrevatel.com. Автори дослідження, фахівці з Королівського коледжу Лондона, перевірили, який вплив на здоров’я вже дорослих людей надає перехід з типово британської дієти з великою кількістю бекону, яєць і солодкої їжі на більш збалансовану і насичену поживними речовинами. Вони встановили, що відмова від продуктів, насичених жиром і цукром, на третину зменшує ймовірність судинних патологій, що призводять до інсульту чи інфаркту, у людей у ​​віці від 40 років і старше. В рамках експерименту дослідники вели спостереження за станом серцево-судинної системи у групи з 160 осіб, які погодилися на три місяці перейти на здорову їжу. За час дослідів добровольці схудли, в середньому, на 1,3 кілограма, а рівень холестеролу в крові учасників впав на 8%. Крім того, покращилися показники артеріального і ниркового тиску, а також частоти серцебиття. Всі ці фактори помітно знижують ризик інфаркту, інсульту або інших проблем з судинами у віці від 40 років і більше. На думку керівника проекту Тома Сандерса, велика частина серцевих нападів і інсультів відбувається раптово серед людей, що не входили до групи ризику до цього. Він радить переходити в певному віці на більш здорове харчування, не чекаючи критичного випадку, – в якості профілактики. “Перехід з класичною британської дієти, багатої жирами, сіллю і цукром, на фрукти, овочі та рибу помітно знижує ці шанси”, – пояснив експерт.

Коментарі
  • Посмотрела про соль. Интересно. Верю.
    Согласна, что всё хорошо в меру.
    Убедительно. Больше верю природе, если
    животные ищут соль,
    значит это нам подсказка.
    В земле, в наших овощах, фруктах и других
    продуктах содержится соль – допустим 2 грамма,
    надо досаливать – 2 грамма.
    Свой опыт – без всякого досаливания, солений
    и т. д. – провела – около 7 лет.
    Начались небольшие, но вполне конкретные
    судороги в ногах – значит буду досаливать.
    Хотя за это время почувствовала, как вкусна
    пища без соли, однозначно – килограммы уходят,
    давление снижается, однако снижается тонус жизни.
    Мера и хорошо продуманная.Нужна.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини