Вчені дослідили від яких продуктів слід відмовитися, аби захиститися від інсульту
Дослідження, про яке пише American Journal of Clinical Nutrition, показало, що зміни в способі харчування можуть давати терапевтичний ефект. Здорова їжа, як переконалися вчені, на 30% знижує ризик постраждати в зрілому віці від інсульту або інфаркту, інформує health.obozrevatel.com. Автори дослідження, фахівці з Королівського коледжу Лондона, перевірили, який вплив на здоров’я вже дорослих людей надає перехід з типово британської дієти з великою кількістю бекону, яєць і солодкої їжі на більш збалансовану і насичену поживними речовинами. Вони встановили, що відмова від продуктів, насичених жиром і цукром, на третину зменшує ймовірність судинних патологій, що призводять до інсульту чи інфаркту, у людей у віці від 40 років і старше. В рамках експерименту дослідники вели спостереження за станом серцево-судинної системи у групи з 160 осіб, які погодилися на три місяці перейти на здорову їжу. За час дослідів добровольці схудли, в середньому, на 1,3 кілограма, а рівень холестеролу в крові учасників впав на 8%. Крім того, покращилися показники артеріального і ниркового тиску, а також частоти серцебиття. Всі ці фактори помітно знижують ризик інфаркту, інсульту або інших проблем з судинами у віці від 40 років і більше. На думку керівника проекту Тома Сандерса, велика частина серцевих нападів і інсультів відбувається раптово серед людей, що не входили до групи ризику до цього. Він радить переходити в певному віці на більш здорове харчування, не чекаючи критичного випадку, – в якості профілактики. “Перехід з класичною британської дієти, багатої жирами, сіллю і цукром, на фрукти, овочі та рибу помітно знижує ці шанси”, – пояснив експерт.












Коментарі
Жир, сіль, цукор – геть з харчування, якщо хочеш бути здоровим.
Посмотрела про соль. Интересно. Верю.
Согласна, что всё хорошо в меру.
Убедительно. Больше верю природе, если
животные ищут соль,
значит это нам подсказка.
В земле, в наших овощах, фруктах и других
продуктах содержится соль – допустим 2 грамма,
надо досаливать – 2 грамма.
Свой опыт – без всякого досаливания, солений
и т. д. – провела – около 7 лет.
Начались небольшие, но вполне конкретные
судороги в ногах – значит буду досаливать.
Хотя за это время почувствовала, как вкусна
пища без соли, однозначно – килограммы уходят,
давление снижается, однако снижается тонус жизни.
Мера и хорошо продуманная.Нужна.