Ціни на імпортну рибу в Україні підскочили до 40%
Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу “Держзовнішінформ”.
“Оптові ціни на рибу і морепродукти, які імпортуються в Україну в період новорічних і різдвяних свят значно зросли. Рівень подорожчання коливається від 30 до 40% залежно від конкретного виду продукції”, – повідомляє прес-служба з посиланням на експерта відділу ринків АПК ДП “Держзовнішінформ” Антона Парійського.
Орієнтовний рівень мінімальних оптових цін на норвезький оселедець вагою 300 грамів склали станом на 15 січня 2015 28 грн/кг, тоді як напередодні Нового року, станом на 17.12.2014 вартість даного продукту становила 22,2 грн/кг. Вартість скумбрії вагою 400-600 грам (походження – Шотландія) зросла з 38 грн/кг (17.12.2014) до 52 грн/кг (15.01.2015).
На думку Парійського, ключовою причиною подорожчання є девальваця, а затримка у підвищенні цін пов’язана з наявністю певних складських запасів у імпортерів.
“До Нового року операторам важливо було продати запаси, зроблені в умовах більш сильної гривні, – підкреслює експерт. З початком нового року на ринок почала надходити продукція, закуплена при курсі 15-16 грн. за 1 долар США”.












Коментарі
Та ради Бога, шо это рыба, одна вода,
начинаешь жарить, так она так скукожиться,
шо остаётся гулькин нос. Жрать нечего.
Сварил картошки, потушил капусты, отварил яйцо и вперёд. Это да.
А мясо ?
1 раз в неделю – 100 грамм постного мяса.
Курку вон.