США вже приступили до реалізації санкцій щодо влади України

21.02.2014

Уряд США попереджає українських чиновників про міжнародну відповідальність за смерті на вулицях Києва. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі, пише «Українська правда». «Народ України і міжнародне співтовариство притягне до відповідальності тих, хто відповідальний за те, що сталося», – сказав Керрі. За його словами, насильство на вулицях Києва викликає в нього почуття «гніву та болю».

«Народ України заслуговує набагато кращого, ніж безглуздої смерті і страждань на вулицях одного з великих міст Європи», – додав він. «Насильство має припинитися. Ми однозначно засуджуємо застосування сили проти цивільних осіб з боку сил безпеки, і настійно закликаємо відкликати ці сили», – сказав Керрі.

«Сполучені Штати вже приступили до реалізації санкцій шляхом оголошення заборони на поїздки для тих українців, які відповідальні за насильство», – зазначив він.

Керрі також зазначив, що протестуючі мають реалізовувати свої права мирним шляхом.

Він застеріг від втягування армії в конфлікт: «Ми закликаємо українську армію залишатися вірною своїй неполітичній спадщини та професійним традиціям».

«Немає часу для балансування на межі війни чи трюкацтва. Президент Янукович повинен негайно провести серйозні переговори з лідерами опозиції заради створення нового тимчасового уряду, який буде мати широку підтримку».

«Це – єдиний спосіб почати важкі, але необхідні конституційні та економічні реформи, які потрібні Україні», – зазначив Керрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини