Продукти, що врятують ваше серце
Існує цілий перелік перекусів, які допоможуть боротися з хворобами серця та факторами ризику, що їх викликають.
Яблука
Ці фрукти містять пектин і волокна, які корисні для профілактики утворення атеросклеротичних бляшок і інших проблем серцево-судинної системи. Кверцетин та інші яблучні антиоксиданти уповільнюють окислювальний стрес, який може призвести до атеросклерозу. Пектин допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ («поганий» холестерин), який провокує багато хвороб серця. Яблука також мають протизапальну дію, що допомагає підтримувати загальний рівень здоров’я судин.
Боби
Регулярне споживання бобових на 22% знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Вони містять багато розчинної клітковини, яка допомагає знизити рівень «поганого» холестерину. Боби багаті антиоксидантами, калієм і омега-3 жирними кислотами.
Мигдаль
Встановлено, що регулярне споживання мигдалю знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 37%. Мигдаль містить у своєму складі багато клітковини, вітаміну Е, калію і магнію. Магній сприяє підтримці нормального кров’яного тиску, а калій важливий для надання допомоги серцю в перекачуванні крові. Мигдаль також багатий мононенасиченими корисними жирами.
Чорниця
Дослідження показують, що вживання чорниці (від однієї до двох склянок на день) може покращити рівень холестерину, знизити рівень тригліцеридів, а також захистити від окислювального пошкодження, яке призводить до закупорки кровоносних судин і викликає хвороби серця. Чорниця є потужним постачальником антиоксидантів (особливо марганцю і вітамінів С і Е), які забезпечують захист на клітинному рівні. На додаток до зниження ЛПНЩ («поганого» холестерину) і підвищенню ЛПВЩ («хорошого» холестерину), речовини в чорниці також запобігають утворенню бляшок в артеріях і захищають кровоносні судини.
Темний шоколад
Темний шоколад сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань, якщо мова йде про шоколад з 70% какао. Кілька скибочок цих ласощів дуже корисні для перекушування. Тільки варто пам’ятати про те, що шоколад — це висококалорійний продукт, тому зловживати ним не слід. Какао багатий флавонолами, які допомагають запобігти засміченню артерій, тим самим знижуючи ризик інфаркту та інсульту.
Виноград
Виноград —фрукт з високим вмістом різних поживних речовин, включаючи вітаміни С і В6, калій і флавоноїди. Виноград підтримує здоров’я серцево-судинної системи, насамперед, завдяки його антиоксидантній та протизапальній дії. Разом ці поживні речовини підтримують нормальний рівень кров’яного тиску, знижують рівень «поганого» холестерину і допомагають серцю перекачувати кров. Bітамін В6 є потужним протизапальним засобом, який допомагає звести до мінімуму ризик запалення і атеросклерозу.
Інжир
Інжир —джерело великої дози рослинного волокна, яке необхідне для будь-якої здорової дієти. Також інжир містить калій —один з найбільш необхідних мікроелементів для серця. Калій витісняє натрій (сіль) — мікроелемент, відповідальний за підвищення кров’яного тиску і виникнення серцево-судинних захворювань та інсульту, пише zdorovieinfo.ru.
Залишити відповідь