У Чернівцях показали проєкт реконструкції парку Шевченка

11.04.2023

Колектив з Одеси отримав винагороду 120 000 грн за проєкт парку.

У Чернівцях завершився всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Переможцем став колектив з Одеси. 

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

За словами органіхаторів конкурсу, до участі в конкурсі зареєструвалось 15 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Чернівців, Києва, Одеси, Запоріжжя та інших. На розгляд журі було подано 8 проєктів.

“Основним завданням конкурсантів було: розробити архітектурне рішення з яскраво втіленою стилістичною ідеєю, що виявить індивідуальні риси парку, з максимальним збереженням цінних насаджень. Врахувати потреби цільових груп відвідувачів парку, в тому числі маломобільних груп населення, відвідувачів різних вікових груп при формуванні функціональних зон. Забезпечити благоустроєм розвиток історичної, культурно-відпочинкової спрямованості парку”, – зазначано у повідомленні.

Міська рада визначила переможцем конкурсу проєкт під шифром 270591 авторського колективу з Одеси: Архітектурне бюро SPACE ODYSSEY ARCHITECTS – Євген Чернат, Ганна Чернат, Валерія Полянська, Мая Горшкова.  “Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 грн“, – йдеться у повідомленні.

 

Про проєкт. 

Концепція реконструкції має за мету посилити наявну природність, структуру та функціональну насиченість парку Шевченка. Велика кількість різноманітних видів зелених насаджень робить з парку справжній ліс серед міста. Тому кожне нове втручан­ня спроєктовано з повагою до наявної рослинності, зберігає, або взаємодіє з нею.


Головна інтервенція проєкту — Садова алея — спрямована на знайомство відпочивальника з парком та веде його крізь зелень, оминаючи урба­нізовані алеї та площі. На своєму шляху, відвідувачі проходять крізь різні ландшафтні та функціональні зони.
Ландшафтне різноманіття парку знайомить з природою Чернівеччини та проводить крізь луко­ві трави серед дерев, темний прохолодний ліс та підніжжя скель із замшілими валунами й камінням серед рейнгарденів, наповнених дощами.


Ландшафтне різноманіття парку, виконане про­стими природними інструментами, створить інди­відуальність та унікальність парку, підкреслюючи наявну природу та структуру.

Замість огорожі парку з вулиці Юрія Федьковича та Ольги Гузар будуть широкі лавиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини