Депутати викрили схему Клічука та Зазуляка за якою посадовці хочуть присвоїти понад 20 мільйонів гривень

17.12.2021

Мер всіляко намагався уникнути створення комісії з перевірки фактів зловживань міської влади

Нещодавно ми писали про схему, за якою з бюджету міста забираються викинути 30 мільйонів гривень на інвентаризацію земель міста. Сьогодні ж на сесії депутати розповіли подробиці схеми та як Клічук та Зазуляк вийшли на потрібні фірми і проводили перемовини.

Нагадаємо, у травні міськрада проголосувала за виділення 3 мільйонів гривень на інвентаризацію земель міста, а нещодавно оголосили тендер на 30 мільйонів. Як 3 мільйони перетворились на 30, наразі невідомо. Але для легалізації своїх дій влада все ж проводить тендер. Більше того, на нього навіть 4 учасники зайшли, але непотрібні фірми тендерний комітет міськради викинув, а залишились лише дві фірми засновницями яких є мама та дочка.

Як розповіли сьогодні на сесії міськради собівартість інвентаризації становить в районі 6-7 млн грн, а міська влада виділяє 30 мільйонів. Тож понад 20 мільйонів «розпилять» між собою організатори оборудки.

Депутат Василь Продан розповів, що мер є організатором цієї схеми, а посередником у цій оборудці виступив радник міського голови Олександр Побережний, який зводив мера та його заступника з потрібними фірмами.

«Цим займався ваш радник, керівник фірми Наталюкс, зводив вас Зазуляка, керівника департаменту Тимофійчука, з цими фірмами. І саме ви є організатор цієї схеми, саме ви вимагали щоб на сесії це змінили», – звернувся Василь Продан до Романа Клічука.

Тож депутат запропонував створити комісію з перевірку на що підуть 30 млн, і як 3 мільйони перетворились на 30.

«Прошу не боятися вивести чиновників на чисту воду, підтримайте створення комісії, не можна так розбазарювати гроші. Нічого страшного немає щоб розібратись як 3 млн грн перетворились в 30», – наголосив Василь Продан.

Депутати зазначили, що якщо мер справді не замішаний у цій схемі він не побоїться проголосувати за створення комісії, адже таким чином він покаже, що не боїться перевірки.

Питання створення депутатської комісії ставили на голосування кілька разів, але голосів не вистачало, проти голосував мер і «Єдина альтернатива».

Зрештою депутати звернулись до правоохоронних органів щодо перевірки вказаних фактів зловживань з боку міської влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини