Настав час виправляти помилки нової влади: депутати припинять повноваження секретарки міськради

16.12.2021

Посадовиця не виконує своїх обов’язків та ігнорує важливі питання які гостро турбують чернівчан

Депутати планують припинити повноваження секретарки міської ради Марини Кирилюк, переконані, посадовиця не виконує своїх обов’язків та ігнорує важливі питання які гостро турбують чернівчан.

14 грудня Володимир Бешлей зареєстрував проєкт рішення про дострокове припинення повноважень секретарки Чернівецької міської ради Марини Кирилюк та виведення її зі складу виконавчого комітету. За словами міського обранця, завдання секретаря об’єднувати роботу ради, а не роз’єднувати її.

«Ми бачимо, що в місті просто хаос, господарський хаос, хаос в органах влади. Пані Марина Кирилюк є обрана Чернівецькою міською радою і її завдання основне – це організація роботи ради, організація взаємодії ради з міським головою. Ми бачимо, що цих взаємодій, комунікацій – немає. Діючий керівник міста просто не переймається проблемами міста, їздить по відпочинкам, займається розвитком свого приватного бізнеса», – зазначає депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

Нагадаємо, восени, коли міський голова Роман Клічук поїхав на Коста Ріку, у місті гостро відчувалась нестача ковідних ліжок та кисню. Марина Кирилюк відмовилась виконувати свої посадові обов’язки та скликати на вимогу депутатів позачергову сесію для допомоги хворим на коронавірус чернівчанам та виділити матеріальне заохочення медикам які понаднормово працюють з ковід хворими. До слова секретар міськради це друга за важливістю посада в органах місцевого самоврядування, тож коли немає мера в місті його обов’язки виконує Марина Кирилюк.

«Ми пам’ятаємо ту ситуацію з пандемією, яка була у нас місяць тому. Коли депутати міської ради ініціювали скликання позачергової сесії для того, щоб виділити кошти на підтримку медиків, щоб відреагувати на велику хвилю захворюваності на ковід в місті. Натомість, пані Кирилюк злякалась, не взяла на себе відповідальність, не організувала це скликання позачергової сесії.», – розповів Володимир Бешлей.

Окрім того, Марина Кирилюк ігнорувала і інші ініціативи депутатського корпусу. Не включала в порядок денний проєкти рішень запропоновані міськими обранцями щодо скасування рішення виконкому про підвищення тарифів на тепло для населення.

«Пані Кирилюк не реєструвала декілька раз проект-рішення депутатів міської ради і не міг потрапити на сесію міської ради, але ці проект-рішення були просто проігноровані і пані Кирилюк блокувала їх розгляд на сесіях міської ради.

Ми маємо виправити цю ситуацію і депутатський корпус має визначити на посаду секретаря людину яка має досвід, знання і навички для того, щоб вирішити всі ці проблеми організаційні», – переконаний депутат.

Володимир Бешлей запевняє, депутати неодноразово допомагали керівництву, підказували як виправити ту чи іншу помилку, однак їх не чули. Тож вважають що нині настав час виправляти помилки нової влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини