Клічук та Зазуляк хочуть «розпилити» 30 мільйонів гривень на інвентаризації землі у Чернівцях

14.12.2021

Ще до засідання тендерного комітету і до аукціону, переможець уже відомий

У травні цього року міськрада прийняла рішення про проведення в місті інвентаризації земель. У вересні навіть оголосили тендер на 3,1 мільйони гривень за послуги з розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель Чернівців.

Але потім міський голова Роман Клічук та його заступник Василь Зазуляк згадали, що у травневому рішенні сума не вказана, тож є можливість «розпилити» значно більші кошти. Скромність керівників міста зупинилась на сумі 30 (!!!) мільйонів гривень. Саме таку суму планують віддати з міського бюджету на інвентаризацію.

Звісно, що потім міська влада прозвітує про чесно проведений тендер на prozorrо, але насправді, хоч аукціон ще не відбувся, переможець вже відомий.

За інформацією нашого видання, саме Клічук та Зазуляк активно просувають це питання і зацікавлені щоб ці 30 мільйонів потрапили до потрібної фірми.

Інформація підтвердилась коли з 4 учасників, двох «зайвих», ТОВ «Центр топографо-геодезичних технологій» і Консорціум “Земархігруп”, вирішили викинути з тендеру під надуманими причинами.

Засновницями двох фірм, що таки підуть на аукціон, є мама і дочка. У ПП “КАЙЛАС-К” засновниця Ірена Гуменюк, а засновниця ТОВ “ПОДІЛЬСЬКИЙ ЗЕМЕЛЬНИЙ ЦЕНТР” Ольга Гуменюк. Тож в любому випадку «смачний» тендер на 30 мільйонів точно піде туди куди треба.

Звісно сьогодні ще має відбутись засідання тендерного комітету, де чиновники чернівецької міськради будуть з серйозними обличчями приймати, нібито, прозорі рішення. Але насправді це чиста формальність. Рішення вже прийняте у кабінетах Клічука та Зазуляка, залишилось для «прозорості» провести 28 грудня аукціон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини