Після того як поліція оштрафувала заступника мера, міськрада змінила нову дорожню розмітку

06.12.2021

Заступник Роман Клічука Юрій Лесюк місяць тому припаркувався майже на перехресті

Мешканці міста неодноразово висвітлювали в соціальні мережі систематичне порушення паркування транспортних засобів по вул. Міцкевича , а саме: зупинка та стоянка на перехресті,  що унеможливлює вільне пересування громадян та людей з інвалідністю. Одним із таких порушників на початку листопада став заступник Клічука Юрій Лесюк. І хоч посадовець так і не зміг прокоментувати журналістам чому він порушив правила і взагалі не визнавав, що машина його, в міськраді на цей випадок відреагували і змінили дорожню розмітку.

В управлінні порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради повідомили, що комісією з безпеки дорожнього руху було прийняте рішення нанести там дорожню розмітку 1.41.1 , яка позначає місце  пішохідного переходу та забороняє зупинку та стоянку транспортних засобів.

Також проведено демонтаж дорожнього знаку 5.42.1 «Місце для стоянки» та табличку  7.6.5 «спосіб постановки ТЗ на стоянку», який вводив в оману водіїв ТЗ, які здійснювали паркування транспорту безпосередньо на переході та перехресті вул. Котляревського – Міцкевича.

Інспекція з паркування в черговий раз нагадала чернівчанам та чиновникам про заборону зупинки та стоянки на пішохідних переходах та перехрестях.

Згідно п. 15.9 (г,ґ)  ПДР, забороняється зупинка ТЗ на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини.

За порушення правил зупинки, стоянки та паркування на пішохідному переході передбачений штраф, який визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення – у сумі 680 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини