Старостою Коровії може стати Продан, а у Чорнівці Дробот

03.12.2021

Села Чернівецької ОТГ через рік після виборів можуть нарешті отримати старост

Кілька днів у селах Чернівецької ОТГ Чорнівці і Коровії тривали збори підписів за кандидатів на старост сіл. Вчора підписні листи доставили у міську раду і сьогодні розпочалась їх перевірка.

Для того щоб стати офіційним кандидатом, потрібно було отримати 17% підтримки жителів села, які мають право голосу.

За попередніми даними у Коровії на розгляд сесії може бути винесений один кандидат – Юрій Продан, який має 732 підписи підтримки. Інші два кандидати, Іван Булезюк та Віолета Савчук-Заїка, не набрали необхідну кількість підписів.

У Чорнівці два кандидати набрали більше 17% підтримки жителів села. Але якщо Володимир Гнесь набрав 354 підписи підтримки, то Володимир Дробот майже втричі більше – 909.

Після перевірки підписів кандидатури Юрія Продана та Володимира Дробота мають винести на затвердження сесії чернівецької міської ради.

Нагадаємо у ратуші усіляко гальмували процес обрання старост у цих селах. І хоч у мерії постійно озвучували відмовки, справжньою причиною було те, що обидва лідери цих сіл не причетні до «Єдиної альтернативи». Справа з обранням старост зрушила з мертвої точки лише після того, як обурені мешканці Чорнівки прийшли на сесії та пригрозили перекрити дорогу на сміттєзвалище.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини