Незаконний МАФ у сквері біля ЧНУ став «законним»: хто з чиновників ратуші «порішав» питання?

02.12.2021

Не так давно у сквері навпроти ЧНУ поблизу «попівського будинку» меценати провели реконструкцію. Звісно, що в оновлений сквер не вписувався старий МАФ.  Тож його згідно документів мали забрати, адже договір оренди у торгової точки був до завершення реконструкції. Однак після реконструкції з’явився і оновлений МАФ.

Пару місяців тому депутат міськради Василь Продан на сесії запитав міського голову Романа Клічука чи законно стоїть кіоск і мер пообіцяв розібратись. Але згодом стали відбуватись дивні речі, і міська влада заплуталась у власній брехні.

Вчора на сесії міськради Василь Продан нагадав, що дана торгова точка стоїть вже три місяці, а відповіді він так і не отримав про статус цього МАФу.

Голова комісії з законності чернівецької міської ради, депутатка фракції «Пропозиція» Тетяна Шепелько, зазначила, що МАФ стоїть незаконно, і його мають знести.

«Була дана відповідь департаментом урбаністики та архітектури про те, що цей МАФ встановлений незаконно, що вони перевірили, і що вони вживають заходи по його знесенню», – наголосила Тетяна Шепелько.

Але в той же час, директор Департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук, на якого посилалась Шепелько, заявляє, що МАФ стоїть законно. Більше того, виявляється і реконструкції скверу навпроти ЧНУ не було та й оренду підприємці платять копійчану.

«Стосовно МАФу є договір оренди до наступного року. Оце і є проблематика, ми технічно та юридично це вивчали і розуміємо. Реконструкція скверу не проводилась, проводилась відновлення елементів благоустрою. На сьогоднішній день він законний, платять 30 чи 40 тисяч гривень оренди в рік», – заявив чиновник.

У двох версіях відповіді одного і того ж департаменту урбаністики і архітектури залишається питання: як міській владі вдалося узаконити незаконний МАФ і хто з чиновників «порішав» питання та покриває підприємців?

фото: “Молодий буковинець”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини