Клічук спробував на сесії подарувати своєму другу земельну ділянку вартістю 20 мільйонів

29.11.2021

Депутати зірвали черговий «шкурняк» мера

Вчора на сесії міськради знову спливло питання надання земельної ділянки фірмі «Орбіс». Це рішення не прийняли депутати минулої каденції, однак політична ситуація змінилась і зараз міська влада таки спробувала подарувати земельну ділянку на вулиці Шухевича вартістю понад 20 мільйонів. У владі заявили, що є рішення суду, яке зобов’язує депутатів проголосувати за надання землі. Однак коли депутати стали ознайомлюватись з рішенням суду, виявилось, що є певні розбіжності.

«Орбіс» пов’язують із другом Клічука, колишнім регіоналом Ігорем Урсуляном. Саме з ним та родинами мер зараз два тижні відпочивав у Коста-Ріці. Саме його брата Володимира Урсуляна, який є сусідом Клічука, міський голова призначив керувати комунальним МіськШЕПом.

Цю земельну ділянку хочуть віддати ділкам за те, що в 1993 році вони нібито збудували пам’ятник. Хоча насправді кошти на пам’ятник збирали усім світом, а фірма лише його будувала за гроші. Більше того, представники фірми вже отримали землю де збудували АЗС, однак вирішили зазіхнути на більш ласий шматок.

Депутат Василь Продан вважає, що якщо депутати підтримають проєкт рішення – це буде відверта крадіжка десятків мільйонів у громади.

«Всі вільні земельні ділянки, згідно земельного кодексу, мають виділятись виключно на конкурентних засадах. А це вільна земельна ділянка на вулиці Шухевича, вартістю десь 20-30 мільйонів гривень, її передають приватній фірмі нібито за те, що вона робила в 90 роках якийсь пам’ятник у місті.

Це схема, яку не можна допустити. Тому якщо депутати проголосують за це, громада має поіменно знати хто за це проголосує. Це буде відверта крадіжка десятків мільйонів гривень з міського бюджету», – наголосив Василь Продан.

Міський голова Роман Клічук, заявив, що не знає кому належить фірма «Орбіс», однак двічі ставив питання надання землі на голосування. Обидва рази депутати не підтримали це рішення, 15 та 18 голосів відповідно. Але крапку у цій схемі ставити рано, питання зависло в повітрі.

Зрештою депутати проголосували пропозицію Михайла Яринича, створити робочу групу і вивчити можливі шляхи виходу із ситуації, яка зобов’язує голосувати це рішення про передачу комерційно привабливих земель, які можна продати на аукціоні.

На фото: Роман Клічук та Ігор Урсулян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини