Депутати просять Президента взяти під особистий контроль забезпечення киснем чернівецьких лікарень

08.11.2021

У критичній ситуації мер Чернівців поїхав на відпочинок у Коста-Ріку

Депутати чернівецької міської ради з чотирьох фракцій звернулися до Президента України, РНБО, МОЗ та голови ОДА у зв’язку з критичною ситуацією у чернівецьких лікарнях і повною бездіяльністю міської влади. Народні обранці просять взяти під контроль ситуацію, яка склалась у Чернівцях із захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19.

Зокрема в тексті звернення йдеться про те, що вже місяць місто Чернівці фактично перебуває в показниках «червоної зони». Міські лікарні, в тому числі реанімаційні відділення, заповненні повністю. Натомість у міській лікарні №4 відсутнє централізоване киснезабезпечення, оскільки за пів року не запущена киснева станція, а хворих на коронавірус доводиться госпіталізовувати у медзаклади інших громад області.

«Частина депутатів Чернівецької міської ради, усвідомлюючи всю складність ситуації, ініціювала проведення позачергової сесії міської ради для виділення коштів з міського бюджету на доплати медикам, закупівлі кисневих концентраторів, забезпечення міських лікарень централізованим киснем, придбання додаткових ліків для лікарень міста та інших потреб медичних закладів міста по боротьбі з COVID-19.

Проте позачергова сесія міської ради не скликається  через те, що Чернівецький міський голова Роман Клічук в найскладніший період пішов у відпустку та поїхав на відпочинок у Коста-Ріку на два тижні», – наголошується у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини