У «ковідних» лікарнях Чернівців не критична ситуація, а пекло, – лікарка Ольга Кобевко

03.11.2021

Медик жорстко відповіла секретарці міськради Марині Кирилюк, яка заявила, що в лікарнях Чернівців немає критичної ситуацію у зв’язку з епідемією коронавірусу

Сьогодні депутати кількох фракцій вимагали від міської влади скликати сесію міськради через вкрай важку ситуацію у «ковідних» лікарнях міста і загрозою потрапляння Чернівців до «червоної зони» карантину. Нагадаємо, 90% ліжок для хворих на ковід зайняті, а реанімації заповнені на 100%.

Однак міський голова Роман Клічук полетів на відпочинок у Коста-Ріку на два тижні, а секретарка міськради Марина Кирилюк і заступник мера Юрій Лисюк, які могли б скликати і провести сесію, не зробили цього. Зокрема Марина Кирилюк намагаючись виграти час до повернення мера з відпустки заявила, що по закону, в неї є два тижні на скликання сесії. Проте депутати зазначили, що двох тижнів немає у тих людей, які зараз у важкому стані в лікарнях міста.

Секретарка аргументувала свою відмову тим, що ситуація у лікарнях міста складна, але контрольована і не критична.

Чиновниці жорстко відповіла лікарка Ольга Кобевко, яка безпосередньо працює у «червоній зоні» з ковідними хворими.

«Якщо говорити про критичну чи не критичну ситуацію у Чернівцях, я не можу це назвати критичною ситуацією, крім слова «пекло», ми ніяк назвати це не можемо, усі медики, які працюють у «червоних зонах», – відповіла Ольга Кобевко.

Депутати хотіли на сесії прийняти рішення про доплату чернівецьким медикам з міського бюджету. Однак заступник мера Юрій Лисюк, зазначив, що медики отримують високу зарплату і 300 відсотків надбавки. Зокрема він озвучив, що лікарі мають від 25 до 30 тис грн, а медсестри до 20 тис грн.

Однак і тут слова чиновника Ратуші спростувала лікарка.

«Чула за 300 відсотків, які отримують лікар, це насправді не так, і кожен лікар це підтвердить.

Ця хвиля найважча з усіх які були, по важкості перебігу захворювання. Всі працюють на перенавантаження.   Дуже багато не витримують навіть за ті доплати, бо надважка праця фізично і морально, бо дуже багато важких пацієнтів, багато смертей. Якщо є можливість, ви повинні подумати про заохочення медиків «червоної зони», – заявила Ольга Кобевко.

Зрештою вирішили, що завтра засідатиме бюджетна комісія, а після цього мова буде йти про призначення сесії. Однак керівництво міста не налаштоване проводити сесію для встановлення доплат медикам і вирішенні нагальних питань «ковідних» лікарень міста.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини