Під час перевірки харчоблоків чернівецьких шкіл та садочків виявили мишачі екскременти та отруту від гризунів

28.10.2021

Раптові перевірки Держпродспоживслужби виявили численні порушення

У жовтні, працівники Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, влаштували рейд харчоблоками шкіл та садочків Чернівців і області, де виявили численні порушення. Так в одній із шкіл виявили мишачі екскременти, в іншій отруту від гризунів, а ще в одній суцільну антисанітарію. Про це розповіла начальниця ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован.

Зокрема у Чернівцях, в 12 школі, в харчоблоці під час перевірки були виявлені мишачі екскременти. А медсестра не орієнтувалась у необхідних дозах дезінфекційних таблеток для обробки поверхонь в харчоблоці. Названі нею дози могли привести до отруєння дітей. Працівниками Держпродспживслужби був складений протокол про порушення санітарних норм за дотримання вимог санітарного законодавства санітарного регламенту в частині організації харчування, а також виписаний припис на усунення недоліків та штраф.

В дитячому садочку №29, де організатором харчування виступає міська рада, також були виявлені недоліки і складений протокол.

За словами начальниці ГУ Держпродспоживслужби області Анжели Косован, під час перевірки школи №6 суттєвих недоліків виявлено не було, але коли знімали органолептичні проби, директорка школи сказала що ні разу не спробувала їжу у їдальні бо боїться, тому носить їжу з дому. І лише під час перевірки дізналася чим харчуються діти в її школі.

Найбільш сумна картина була під час перевірки школи в Тереблечанській громаді. На харчоблоці була отрута від гризунів, посуд миється холодною водою, харчові продукти без маркування, і на частину продуктів не було накладних. Харчоблок брудний, а відро для прибирання блоку харчування і для коридорів лише одне. Тут було складено два протоколи, припис і штраф на 60 тисяч гривень.

Єдиний заклад де порушень не було виявлено – гімназія №2, де харчування відбувається по меню Клопотенка.

Як вдалося з’ясувати, у всіх школа де були виявлені порушення, організатором харчування є фірма «Мегакрокус», окрім дитячого садочку де за харчування відповідає чернівецька міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини