У Клічука брехали, що не викликали спецпризначенців проти двірників та лікарів

05.10.2021

Чиновники міськради продовжують цинічно вводити в оману чернівчан

Маленька брехня породжує велику недовіру. У ратуші запевняють: не причетні до масового скупчення поліції під міськрадою 23-24 вересня. Хто і для чого запросив правоохоронців, спецпризначенців та нацгвардійців?

Події 23 та 24 вересня, що розгортались під міськрадою, більше нагадували спецоперацію. Ратушу оточили живим ланцюгом поліціянти, спецпризначенці та нацгвардійці. Потрапити до будівлі можна було лише за посвідченнями. Пускали працівників органів місцевого самоврядування, держслужбовців, працівників ЗМІ та депутатів. А от людям котрі хотіли аби їх почули у мерії, пройти до ратуші не дозволяли.

«Вони кажуть, що ми зриваєм сесію, а ми ніякої сесії не зриваємо, ми хочемо добитися свого, правди», – розповів двірник, який разом з колегами прийшов під стіни Ратуші.

У міськраді запевнили: поліцію не запрошували.

«Мабуть Вам краще запитати у поліції, ми листів не готували», – розповів керівник управління комунікацій Чернівецької міської ради Павло Катеринчук.

Однак документи говорять протилежне. Так, відповідно до листа, який направили до головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, у мерії вважали, що існує загроза повторного зриву сесії або замінювання будівлі. Тож аби не допустити до сесійної зали двірників та медиків  покликали правоохоронців. Також у ратуші переконували у місті діє жовтий рівень епіднебезпеки, тож до сесійної зали не можна впускати так багато людей. Однак самі зігнали понад 3 десятки чиновників з орбіти Романа Клічука,  на його захист.

Чернівчани засуджують спробу Романа Клічука відгородитись від людей.

«Приватний будинок, то там можна забороняти, наймати охорону, а це державна установа так що там є вільний доступ і люди повинні мати вільний доступ туди», – говорить чернівчанин Ігор.

«Мер повинен бути з людьми, а не  захищатися охороною від людей. Як у нього справи у нього справи йдуть нормально то ніхто на нього не буде нападати», – переконана чернівчанка Антоніна.

Не зрозуміло тільки одне, чому у міськраді радше введуть в оману журналістів та чернівчан, аніж скажуть, що заручились підтримкою правоохоронців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини