Письменник Сергій Воронцов жорстко відповів Клічуку щодо блокування мером відкриття культурно-мистецького центру

02.08.2021

Мер не відкрив ще жодної книгарні, вочевидь, тому шо вірить у прибутковість інших закладів

Нещодавно презентували інтер’єр оновленого культурно-мистецького центру, який діятиме на місці колишньої книгарні “Українська книга” на Центральній площі. На першому поверсі діятиме кав’ярня, однак орендар наголосив, що жодних «наливайок» не буде. Тут можна буде почитати книги та придбати різноманітні видання. На другому поверсі передбачений громадський простір для презентацій, пресконференцій та дискусій.

Однак вчора, міський голова Роман Клічук, оприлюднив пост в якому заявив, що він сумнівається, що тут будуть продавати книги, мовляв книги елемент декору, а громадський простір для «окозамилювання».

Письменник Сергій Воронцов, на своїй фейсбук-сторінці відповів меру, який зробив висновки з ще непрацюючого культурно-мистецького центру та його радникам, які цей допис для сторінки мера писали.

«Я не знав, що міський голова Роман Клічук є великим фахівцем із книг. Досі він не відкрив ще жодної книгарні, вочевидь, тому шо вірить у прибутковість інших закладів та інших товарів. І тому я не знав, що він “знає” книгу. Від того я проколовся.

У п’ятницю пан мер відвідав приміщення на Центральній площі, 10, і зауважив у своєму пості, що “Книги там – чисто формальна частина декору, а ідея подати це як громадський простір, виключно для «окозамилювання» .

Звісно, ті, хто одразу підтримав пана мера, не звернули увагу, що заклад не пропрацював жодної хвилини, а для того, щоб зробити такий висновок, винести вердикт, треба було б, хоча б два-три місяці роботи)) але кого нині це хвилює. Не дали навіть хвилини)) довести інше. Але кого хвилює чужа біда… вона, навпаки, радує)))

Звісно, у книгах відомий у місті профан – я, а радники пана Клічука чи сам він є видатними професіоналами. Заходив, наприклад, Юрій Чорней, теж ще один відомий профан і зрозумів, що книги тут зібралися продавати. При лише одному погляді на полиці.

Підсумовуємо. Ну таке.. доводиться говорити, з ким є . Мер тепер головний книголюб, декор так декор. Тільки його фаховість у цьому питанні дещо декоративна. Радники гівняні та упереджені, а це показник. Бо іншими мають бути», – написав Воронцов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини