У Клічука вирішили закрити «блошиний ринок», на якому пенсіонери торгують щоб вижити

24.05.2021

Депутат «Єдиної альтернативи» розповів, що пенсіонери торгують  «вживаними речами», а не антикваріатом, тому там має бути громадський простір

«Блошиний ринок», який вже роками щонеділі проходить на вулиці Руській поблизу моста, невдовзі може зникнути. Хоча такі ринки існують у всіх європейських містах, у Чернівцях, його запланували ліквідувати і створити на його місці громадський простір.

Місяць тому на сесію міськради прийшли пенсіонери, які слізно просили мера та депутатів не закривати «блошиний ринок» і дозволити їм торгувати. Літня жінка зачитала звернення пенсіонерів і зазначила, що у більшості з них складне матеріальне становище і цей ринок дозволяє їм виживати.

«Ми не просимо грошей, а просимо піти нам на зустріч і дозволити на Зеленій продавати свої речі. Все що в домі є продаємо, щоб вижити. У всіх містах світу є «блошині ринки», дозвольте лише один день на тиждень там продавати зранку до обіду», – благала пенсіонерка міську владу.

На сесії міський голова Роман Клічук запевнив пенсіонерів, що вони розберуться, обговорять це питання і приймуть рішення.

Та сьогодні у мережі Фейсбук з’явився допис депутата «Єдиної альтернативи» Тараса Прокопа, з риторики якого випливає, що він не почув благання пенсіонерів, а влада рішуче налаштована прибрати ринок. Депутат більшості Клічука зазначає, що там не «блошиний ринок», а в більшості просто торгують вживаними речами, тому хочеться зробити з цієї площі громадський простір і навіть вже оголошений конкурс, а ринок, мовляв, буде заважати.

«Наступного тижня на сесії будемо розглядати питання щодо функціонування так званого «блошиного» ринку на перетині вул. Руської та вул. Зелена. Чесно кажучи, назвати його блошиним дуже важко. Сьогодні зранку виділив час і пройшовся по ньому. Можу сказати, що 90% торговців продають просто вживані речі, десь 5% – нові і тільки декілька – щось більш-менш схоже на антикваріат. Розумію, що для деяких людей це можливість хоч трохи заробити і є вже звичка саме до цього місця, але хотілося би зробити з цієї площі громадський простір, яких так не вистачає в місті. Вже оголошений конкурс на складання проекту, але чи буде вона мати пристойний вигляд, якщо щонеділі там і далі буде розгортатися такий ринок?», – написав депутат.

У коментарях до допису Прокопа письменник Сергій Воронцов, зазначив, що «Блошині ринки» і є ринками вживаних речей, а сувора необхідність громадського простору в цьому “затишному” місці мариться депутату виключно через звичку думати у грантовому ключі.

«Ваш аналіз ринку потішає, і видає молодого сноба)) Блошині ринки і є ринками вживаних речей, частина з яких необхідно є антикварними. Це речі різного походження, ціни, вартості тощо. Так само на ринку присутні абсолютно різні персонажі, яких об’єднує один чинник – їм важливі ці гроші. Сувора необхідність громадського простору в цьому “затишному” місці мариться Вам виключно через звичку думати у грантовому ключі. Дивитися на життя крізь грантовий приціл)) Облаштуйте нормальне місце їм приблизно там же, якщо вже не хочете лишати у спокої. І може Вам віддячить всесвіт, а не черговий фонд», – написав Сергій Воронцов.

Нагадаємо, згідно декларації про доходи депутата міськради Тараса Прокопа, він є криптовалютним мільйонером.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини