Влада з людьми, чи влада проти людей? Підприємці «Калинки» зустрілися з Клічуком

24.03.2021

Обурені черговим закриттям «Калинівського ринку», підприємці вийшли на протест

Вчора міська влада повідомила про нову постанову Кабміну, згідно якої, з 24 березня закривають «Калинівський ринок». Зміни передбачають у разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки заборону діяльності усіх ринків, окрім продовольчих. Раніше «Калинка» працювала, оскільки є ринком змішаного типу, тепер, після змін до постанови, «Калинівський ринок» відсьогодні зачинили. Щоправда продовжують працювати продуктові ряди.

Обурені підприємці сьогодні вийшли на протест. Зустрітись із ними приїхав міський голова Роман Клічук. Люди пояснили меру, що у підприємців сезонний товар, що вони вклали гроші, і у разі повного закриття ринку понесуть значні збитки. Підприємці зазначали, що продуктовий ринок працює, хоча по постанові мав би бути закритий повністю ринок, у відповідь Клічук запрпонував закрити і продуктову частину ринку.

«Влада з людьми, чи влада проти людей?», «Ви голодному не поясните», «Як жити далі?», лунали питання і репліки від підприємців. У відповідь Роман Клічук, щоб намагатись бути ближчим до людей і пояснити, що йому теж важко, відверто збрехав, заявивши про закриття своїх ресторанів впродовж року.

«Я ресторани свої закрив, уже рік не працюють», – заявив Клічук.

Насправді вони не працювали лише коли був повний локдаун, і коли у Чернівцях встановили «червону зону» з забороною роботи закладів громадського харчування, і то періодично допускали порушення карантину.

Підприємці просили мера дозволити адресну доставку щоб виносити товар на стоянку для покупців та відповідно відкрити шлагбаум, щоб могли заїжджати покупці, як це відбувається на сусідньому ринку «Добробут».

Мер та керівник ринку Олег Гульпак, заявили, що йдуть радитись з юристами і згодом повідомлять підприємцям, що можуть зробити у цій ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини