Чернівці можуть залишитись без тролейбусів: Клічук не планує оновлювати тролейбусний парк міста

16.03.2021

У програмі розвитку міського пасажирського транспорту на 2021-2023 роки не передбачено закупівлю тролейбусів для Чернівців

Новий керівник Департаменту ЖКГ Георгій Прохоренко виносить на березневу сесію проект рішення про затвердження «Програми розвитку міського пасажирського транспорту в м.Чернівцях на 2021-2023 роки», в якій не передбачено закупівлю бодай одного тролейбусу для міста у найближчі три роки. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав колишній заступник начальника ЧТУ Віталій Якубів. За його словами нова програма, фактично означає легалізацію ліквідації тролейбусів у місті.

«На чергову сесію Чернівецької МР виноситься проект рішення “Про затвердження Програми розвитку міського пасажирського транспорту в м.Чернівцях на 2021-2023 роки”. Раджу закачати і прочитати цей документ, яким фактично буде легалізовано ліквідацію тролейбусів у місті. Якщо хтось очікував побачити наміри купити бодай 1 тролейбус протягом 3 найближчих років – забудьте! В програмі їх НЕМАЄ. ЗОВСІМ!», – написав Віталій Якубів.

За його словами за ці три роки планують витратити 100 млн грн на закупівлю автобусів.

«Натомість, пропонується витратити в 2021-2023 роках 100 млн. грн. на “Придбання в лізинг автобусів малого та середнього класів”.  При цьому як очікуваний результат цинічно вказується “3.1. Покращення якості надання транспортних послуг міським пасажирським транспортом, в тому числі для осіб з обмеженими фізичними можливостями”. Ви це серйозно??? В коритополах, які вже давно не купує жодне українське місто. Вас пандемія коронавірусу геть нічому не навчила??? Ви знову хочете набивати маршрутки як консерви і так підняти їх прибутковість? Про яке “Підвищення конкурентоспроможності КП «Чернівецьке тролейбусне управління» на ринку транспортних послуг” йде мова, якщо вже навіть приватники купують автобуси великого класу, а нам втюхують транспорт для занедбаного райцентру».

Віталій Якубів зазначає, що інші обласні центри вкладають кошти у розвиток екологічно чистого транспорту, натомість у нас міська влада пропонує купляти непотріб.

«Прикро, але ми йдемо “своїм” шляхом і поки сусідні міста розвивають екологічно чистий транспорт та інфраструктуру, у нас альтернативні “розвивуни” пропонують купувати непотріб, який вже давно не цікавить інші міста», – написав Якубів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини