Санкції проти Папієва: депутати міськради звернулися до Президента та РНБО з проханням ввести санкції проти буковинського нардепа від «ОПЗЖ»

25.02.2021

Також депутати просять заборонити діяльність в Україні проросійських партій «ОПЗЖ» та «Партії Шарія». Не підтримали це звернення Олексій Каспрук та партія «Пропозиція».

Сьогодні на сесії міськради депутат фракції «Народний контроль» Іван Гончарюк запропонував звернутися до Президента, Верховної ради, Мінюсту та РНБО, з проханням ініціювати заборону в Україні проросійських партій “ОПЗЖ” та “Партії Шарія”, як це колись зробили з «Комуністичною партією» та «Партією регіонів».

Також депутат партії «Рідне місто» Володимир Бешлей запропонував включити до звернення пункт, що Чернівецька міськрада визнає ганебним голосування нардепа від ОПЗЖ з Буковини Михайла Папієва проти постанови Верховної ради про визнання Революції Гідності ключовим моментом державотворення України і звернутися до РНБО щодо застосування відповідних санкцій до даного нардепа. Але на захист Папієва несподівано став Олексій Каспрук, який декілька разів намагався зірвати прийняття звернення депутатами міськради.

Зрештою, попри супротив Каспрука, пункт Володимира Бешлея вирішили таки включити у звернення про заборону партій “ОПЗЖ” та “Партію Шарія”. Під час голосування за це звернення його підтримали 27 депутатів. Не підтримали звернення про заборону партій “ОПЗЖ” та “Партії Шарія”, а також щодо санкцій проти Папієва, у повному складі партія “Пропозиція” Олексія Каспрука. Троє депутатів включаючи Каспрука утримались, а дві депутатки “Пропозиції”, Тетяна Шепелько та Юлія Сафтенко, проголосували проти цього звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини