Міськрада під керуванням Клічука провалила прийняття бюджету Чернівців

24.12.2020

Роман Клічук почав свою діяльність на посаді мера з порушень Закону, адже керована ним міськрада провалила прийняття міського бюджету на 2021 рік

Сьогодні відбулося чергове засідання Чернівецької міської ради на якій основним питанням було прийняття бюджету Чернівецької міської територіальної громади на 2021 рік. Документ вчора розглядали на оновленому виконкомі під головуванням Романа Клічука і одноголосно прийняли. Сьогодні ж його мали затвердити на сесії міськради щоб не порушувати законодавство, адже згідно статті 77 Бюджетного кодексу України, місцеві бюджети затверджуються рішенням відповідної місцевої ради до 25 грудня.

Секретар міськради Василь Продан раніше скликав сесію міськради для прийняття бюджету на 24 грудня, але згодом, коли розпочала засідати оновлена міськрада, на сайті міськради проєкт рішення «Про бюджет Чернівецької міської територіальної громади на 2021 рік» винесли на розгляд сесії 22 грудня. Сесії відбувалися щодня, але ні 22, ні 23, ні сьогодні міська рада так і не приступила до прийняття бюджету.

Більшість Романа Клічука у ці дні була зайнята розподіленням владних посад. Обрання секретаря міськради, заступників, виконкому, комісій, – все проголосували з першого разу, а прийняття бюджету провалили.

Сьогодні бюджет області прийняли на сесії облради, а ось в міській раді прийняття головного документу міста на наступний рік чомусь проігнорували. Хоча був час і можливість прийняти бюджет, через пів години сесії, Роман Клічук закликав усіх йти відпочивати аж до вівторка 29 грудня. Це рішення усі депутати підтримали одноголосно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини