Представники кількох партій намагаються затягнути у суді справу про визнання незаконним протоколу ТВК про скликання першої сесії міськради

23.12.2020

Адвокати кількох політичних сил вже третій день вносять клопотання щоб затягнути розгляд справи та вчиняють тиск на суд

Сьогодні у Чернівецькому окружному адміністративному суді продовжили розглядати справи за позовом Аліни Олевич до міської ТВК. Оскільки протокол міської ТВК про скликання першої сесії був оформлений з суттєвими порушеннями, представниця «Команди Михайлішина» просила визнати протокол незаконним і скасувати його. Зокрема в протоколах було вказано, що зареєстровано лише 27 депутатів, а отже підстав для скликання першої сесії не було. У ТВК цю помилку визнали і згодом нібито виправили.

Представники партій, які вже зареєструвалися депутатами (Єдина Альтернатива, Пропозиція, Європейська солідарність, Слуга Народу) та адвокати «Єдиної альтернативи», всіляко намагаються затягнути процес у суді. Спочатку, на першому засіданні, вони просили перенести суд на тиждень, але суддя переніс його на наступний день. Вчора представники кількох партій намагалися вчинити тиск на суд, закликавши чернівчан прийти під стіни суду. Щоправда прийшли на пікет лише самі депутати і кілька дотичних до них людей. Тож адвокати продовжили під різними приводами затягувати справу та уникати рішення суду, розуміючи, певно, що рішення ТВК про скликання першої сесії було таки незаконним.

Цілеспрямоване затягування справи триває вже третій день. Адвокати вносять клопотання, а після того як суддя виносить рішення про відмову у задоволенні клопотання, вносять нове. Спробували навіть заявити про відвід судді у зв’язку з фотографією у мережі фейсбук кількарічної давнини. Проте і ця спроба зазнала невдачі. Тепер представники зареєстрованих з порушенням депутатів вимагають залучити до справи Романа Клічука. Тож суд знову оголосив перерву, щоб виконати чергову забаганку адвокатів.

Зрештою, суд змушений був перенести засідання на 10:00 понеділка, 28 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини