Клічук намагається залякати чернівецьких журналістів мільйонними позовами, – Вишинський

31.10.2020

Бізнесмен не терпить критики та хоче за допомогою судових позовів розбіратися із чернівецькими засобами масової інформації

Телеведучий Святослав Вишинський у авторській програмі «Репліка» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів про спроби лідера партії «Єдина Альтернатива» тиснути на чернівецьких журналістів, які дозволили собі оприлюднювати схеми Клічука з мінімізації податків, розповідають про незаконні дії його охоронців, про його політичне минуле та ловлять бізнесмена-мільйонера на брехні.

«Кандидат на мера Чернівців Роман Клічук відмовився від дебатів на «Суспільному», назвавши журналістів «ангажованими». Подав до суду на телеканал ТВА за розслідування про ухиляння від податків. Нарешті поскаржився до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – на «Чернівецький промінь».

А все тому, що Клічук вимагає до себе особливого ставлення. Він не терпить критики і намагається мільйонними позовами залякати журналістів. Але Роман Васильович, у Вас нічого не вийде.

Незаангажованою журналістикою Ви можете вважати свій монолог у студії телеканалу «Чернівці», де приватна охорона просто виштовхнула зі студії Ваших опонентів. Але не гучні слова, а мовчазні дії краще за все говорять про Вашу готовність до відвертої розмови і відкритих дебатів.

З журналістами треба розмовляти. Нагадаю, я особисто запрошував Вас на інтерв’ю «Без емоцій» ще до того як Ви вирішили балотуватись на мера. Але Ви не прийшли, тому що злякались незручних запитань. Так само як не прийшли у студію ТВА і суспільного мовника – хоча на публіку вимагали від них спростувань у прямому ефірі.

Всі бачать і всі розуміють, що Ви розмовляєте лише зі своїми ведучими. Даєте постановочні інтерв’ю журналісту, який половину розмови вихваляє Ваш геній. Це дуже сміливо розмовляти із завідомо лояльним ведучим на камеру видання, в якому Ви платите журналістам зарплати. Зайве казати, що ніхто з них не наважиться Вас кусати.

Ви називаєте це об’єктивною і незаангажованою, «столичною» журналістикою. Кого Ви намагаєтесь обдурити? Ви думаєте глядачі настільки наївні? Чи Ваші судові позови змусять медійників мовчати?

Так, Ви можете позбавити нас голосу, закрити і залякати. Голоси багатьох журналістів Вам по кишені купити. Але Ви не зможете позбавити голосу простих виборців – які будуть мовчки проти Вас голосувати.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини