У Чернівцях заборонили у школах та садочках збирати гроші з батьків

19.08.2020

Сьогодні на сесії Чернівецької міської ради депутат Віталій Михайлішин повідомив, що йому телефонують чернівчани та скаржаться, що з батьків у школах та садочках примусово збирають кошти, від 1000 до 2000 гривень, на закупівлю дезінфікуючих та інших необхідних засобів під час дії карантинних обмежень. Тож депутат звернувся до освітян пояснити чи збирають кошти примусово, чи це чиясь незаконна ініціатива.

В.о. начальника управління освіти міста Ніна Вітовська заявила, що до 1 вересня заклади освіти будуть забезпечені усім необхідним, тож збирати кошти з батьків потреби немає. Тим більше, що 17 серпня видали наказ по Управлінню освіти про заборону примусового збору коштів з батьків і усі керівники освітніх закладів під підпис про це попередженні.

В наказі «Про дотримання чинного законодавства щодо благодійних внесків в закладах освіти міста» йдеться, що керівники закладів освіти мають співпрацювати з батьківськими або громадськими організаціями виключно на добровільних засадах.

Також керівників шкіл та садочків зобов’язали не допускати примусовий збір коштів з батьків та учнів на придбання підручників, посібників, зошитів з друкованою основою, засобів індивідуального захисту, антисептичних та дезінфікуючих засобів. Заборонено втручання закладу освіти  у фінансову діяльність благодійних фондів та піклувальних рад.

Окрім цього наказом заборонено функціонування у закладах освіти платних груп продовженого дня, репетиторства та інших видів надання платних послуг, що не відповідають вимогам «Переліку платних послуг, що можуть надаватись навчальними закладами».

Про надходження і використання благодійних коштів на утримання та розвиток матеріально-технічної бази закладу, мають звітувати щоквартально на сайтах або стендах у закладах освіти. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини