Справа санаторію «Брусниця»: політичний підтекст та як Фищук захищав свій бізнес (відео)

14.08.2020

Нещодавно Вищий антикорупційний суд змушений був зняти обмеження на пересування голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, але справу все, ще продовжують «маринувати» і рішення не приймають. На думку голови облради справу умисно затягують, аби не приймати виправдальний вирок, адже якби обвинувачення мали під собою підстави, рішення вже б давно ухвалили.

Про усю абсурдність звинувачень та про те чиї «вуха» стирчать із цієї справи, розповів у відео на своєму ютуб-каналі журналіст Василь Забродський.

Слідчі НАБУ приховали той факт, що історія оренди санаторію почалась задовго до того як облраду очолив Іван Мунтян, і що до цієї історії причетний відомий кіцманський аграрій Ярослав Швед та ексгубернатор Буковини Олександр Фищук.

Саме вони всіма правдами та не правдами «урвали» від санаторію землю і майно, фактично залишивши санаторій ні з чим. А згодом пропозиція для потенційних інвесторів розроблялась таким чином, щоб ніхто навіть не задумався брати в оренду санаторій.

Адже коли з’явився інвестор, саме в ОДА, якою керував Фищук, розробили умови інвестиційного договору за яким інвестор щорічно, протягом 5 років, мав вкладати в об’єкт оренди близько 5 млн грн. Скоріш за все такими нереальними та неприйнятними умовами оренди, Фищук намагався захистити вже діючий спільний бізнес. Згодом вірогідно у планах було забрати безкоштовно нікому не потрібний збанкрутілий санаторій.

Та коли облраду очолив Іван Мунтян то перед конкурсом, до вже існуючих інвестиційних умов про вкладення по 5 млн грн на рік, додали ще пільгове обслуговування учасників бойових дій. Тож ті хто хотів отримати «Брусницю» безкоштовно, в конкурсі на оренду санаторію, звісно, участь брати не збирались.

В середині 2019 року Мунтян таки переконав свого давнього бізнес-партнера взяти участь у конкурсі  і виграти, бо інших бажаючих вкладати шалені кошти у неіснуючу інфраструктуру не було. А коли рішення про передачу санаторію в оренду розглядали на сесії облради, саме Фищук пропонував зняти питання оренди санаторію. І невже потрібно розповідати чому? Коли ж рішення затвердили, за дивним збігом обставин, розпочались набіги НАБУ.

І зараз правоохоронці намагаються переконати, що за те, щоб взяти санаторій, на таких невигідних умовах, за оренду цього майна потрібно давати 200 тисяч доларів хабара.

Наразі справа набула вже політичного підтексту, і зараз є предметом тиску перед майбутніми місцевими виборами, тож очікувати на логічне завершення цієї справи до 25 жовтня – марно.

Джерело: «Новини Буковини»

Коментарі
  • А відео з кушнірового офісу куди подіти, куди подіти діалог цих двох безграмотних биків: ось-сьо-сьо…, ото-то-то… Це хіба не передача хабаря? Вірогідно, що Кушнір і тут добряче “помазав” франклінами. Він вже давно кричить, що усю область скупив.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини