68% чернівчан вважають, що Чернівцям потрібен інший мер, – соцопитування

16.04.2020

Про це стало відомо з результатів шостого всеукраїнського муніципального опитування, яке провели Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine та Соціологічна група «Рейтинг».

51% чернівчан вважають, що міському голові Олексію Каспруку таки потрібно дати можливість допрацювати свій термін, після чого замінити на іншого в результаті виборів. Ще 17% опитаних переконані, що мера потрібно негайно усунути від влади. І лише 16% висловились за те щоб переобрати Каспрука на наступний термін.

Якщо порівнювати опитування з минулим роком, то заміни мера на посаді мера в результаті виборів хотіли 36% чернівчан, а негайно усунути мера з посади 20%, переобрати мера хотіли 17%. Отже заміну Каспрука на посаді в 2019 році бажали 56% проти 68% у 2020 році.

Нагадаємо, що Чернівці, як і минулого року, посіли передостаннє місце у рейтингу комфортності обласних центрів України.

Довідково

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інститут проводиться шостий рік поспіль у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Опитування є цілісним та комплексним інструментом для систематичного відслідковування ключових індикаторів розвитку міст, спостереження трендів, потенційних змін, дає всебічний аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини