Депутати обласної ради звернулись до буковинців у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19

13.04.2020

Депутати Чернівецької обласної ради звернулися до жителів Чернівецької області у зв’язку з надзвичайною ситуацією, що склалася через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Подаємо повний текст звернення:

Шановні земляки – мешканці Чернівецької області!

Дорога буковинська громадо!

Через надзвичайну ситуацію у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 ми, депутати Чернівецької обласної ради сьомого скликання, звертаємося до вас із закликом сумлінно та відповідально поставитися до цього виклику сьогодення. Зберігайте спокій, підтримуйте громадський порядок, уникайте панічних настроїв, неухильно дотримуйтеся відповідних санітарних норм та вимог епідеміологічної безпеки.

Загроза стрімкого поширення небезпечної інфекції вимагає наразі від нашої держави та українського суспільства, від влади та громади Буковинського краю системної, оперативної, чіткої та злагодженої роботи, спрямованої на ефективне застосування усіх можливих заходів, наявних  можливостей та ресурсів задля стримування подальшого поширення коронавірусної інфекції та успішного подолання наслідків пандемії.

У ці непрості та надзвичайно відповідальні для всіх і кожного з нас дні ми висловлюємо щиру подяку та всебічну підтримку тим колективам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, медикам, волонтерам, доброчинцям, правоохоронцям, рятувальникам, громадським активістам, народним обранцям – усім, хто з честю та громадянською гідністю долучився до спільної боротьби проти цієї серйозної загрози, яка постала сьогодні перед нашим народом та цілим людством. Адже саме завдяки вашим злагодженим зусиллям сьогодні створенні належні передумови для успішного протистояння подальшому поширенню інфекції.

Відтак, з метою належного забезпечення безперешкодної діяльності медичної галузі краю та здійснення відповідних протиепідемічних заходів додатково до передбачених для цього обласним бюджетом Чернівецької області на 2020 рік 112,4 млн грн (без урахування субвенцій з державного бюджету), в лютому поточного року рішеннями чергової та позачергової сесій Чернівецької обласної ради за сприяння обласної державної адміністрації на зазначені цілі додатково виділено близько 23 млн грн, у тому числі – на придбання спецзасобів захисту для медичних працівників обласних комунальних установ охорони здоров’я.

Таким чином, незважаючи на очевидну недостатність зазначених сум з огляду на нинішні масштаби пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, спільними зусиллями ми все ж спромоглися завчасно створити фінансовий підмурівок для забезпечення належного протистояння цій загрозі. Адже здоров’я та життя наших краян та співвітчизників були і залишаються для нас  найвищим пріоритетом.

Шановні краяни!

У цей доленосний для нашого народу, європейської спільноти та світової цивілізації час закликаємо виявити такі традиційно притаманні представникам буковинської громади якості та чесноти, як мудрість та поміркованість, відповідальність та врівноваженість, толерантність та згуртованість.

Не легковажмо власним самопочуттям, разом подбаймо про здоров’я та благополуччя наших батьків, братів, сестер, дітей, онуків та правнуків! Разом дотримуймося протиепідемічних правил та вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, відповідних законів України, інших правових актів, рішень органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування!

Ми усвідомлюємо, що загрози, які несе нинішня пандемія, стосуються усіх сфер життя громадян. Задля збереження здоров’я і життя вимушено жертвуємо економічною стабільністю і психологічним комфортом – але цілком усвідомлюємо, що запроваджені обмеження не можуть тривати довго. Добробут громадян напряму пов’язаний з відновленням роботи підприємств, з пом’якшенням карантинних заходів, з державною підтримкою підприємців та найманих працівників, які наразі втратили заробіток. Тому якнайшвидше подолання епідемії – запорука повернення до звичного життя, відновлення нашої економіки. Пам’ятаймо: здоров’я кожного – добробут усіх.

Зважаймо й на те, що у ці передвеликодні дні ми перебуваємо в очікуванні Дива Воскресіння – перемоги життя над смертю. Нехай допоможе нам щира віра в те, що ми всі – Божі створіння, викуплені ціною жертви Спасителя. Пройдімо з гідністю випробування. Пам’ятаймо, що вічні християнські чесноти благодійництва, взаємної підтримки та порозуміння, здоровий глузд та природне почуття гумору завжди допомагало нашому народові у скрутну годину долати усі труднощі та небезпеки! І маймо тверду віру в те, що ми вийдемо з цього випробування ще сильнішими.

Зі щирою повагою, депутати Чернівецької обласної ради сьомого скликання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини