Каспрук змушений був відмінити своє безглузде рішення та дозволити працювати будівельникам

09.04.2020

Понад два тижні тому міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює Каспрук, прийняла рішення про заборону будівництва у Чернівцях.

Зараз, мабуть, вже і сам мер не зможе пояснити для чого він приймав це рішення, але воно викликало обурення як у забудовників, які готові були дотримуватись усіх карантинних норм на будівництві, так і у робітників, які залишались без заробітку.
Розкритикував його і секретар міськради Василь Продан, який це рішення назвав безглуздим, адже воно обернеться величезними збитками для бюджету міста і самих забудовників. А відповідальність на себе міський голова навряд чи візьме.

Забудовник Василь Зазуляк в інтерв’ю виданню «Шпальта» зазначив, що це рішення не в компетенції міської комісії ТЕБ та НС, адже воно стосується лише державних об’єктів, але ніяк не приватних.

«Це повноваження Кабміну, а не мера. Я був на засіданні цієї комісії і бачив, що рішення ухвалює фактично одноосібно мер. На моє запитання, чому розганяється паніка серед населення, мені відповіли: «Ви думаєте лише про свій бізнес, скоро не буде кому працювати на будівництві»…

Ми розуміємо, що прямої заборони на будівництво немає, але зіштовхнулися з тим, що частина робітників, які дослуховуються до думки наших владників та деяких ЗМІ, перелякалися і просто не виходять на роботу. Звичайно, що ці люди написали заяви на відпустку за власний рахунок і сидять удома та проїдають зароблені кошти», – зазначив Василь Зазуляк.

На думку забудовника місцева влада дотепер сподівається, що нам допоможе Київ. Але проблема загальноукраїнська, більше того, загальносвітова, і сподіватися на чарівника на блакитному вертольоті, який нам скине грошей, яких нам не буде вистачати, не варто.

«Влада не розуміє, вочевидь, що гроші беруть із тих податків та зборів, які сплачує активна частина населення. Ти можеш бути не бізнесменом, але заправляєш авто, проводиш операції з нерухомістю тощо, і всі ці податки чи акцизи саме поповнюють бюджет.

Коли почнуть затримувати соціальні виплати та заробітні плати чиновникам, освітянам, медикам та іншим, ситуація може вийти з-під контролю. Останні меседжі центральної влади є обнадійливими, в них є розуміння того, що зупинка економіки рівноцінна хаосу і втраті держави. Вірю, що й представники місцевої влади перестануть наганяти страх на людей та будуть займатися тим, як безпечно і правильно організувати роботу підприємців та підприємств, а не піаритися щодня на спільній біді в соцмережах», – зазначив Василь Зазуляк.

Вчора Кабінет міністрів вніс зміни в постанову №211 про карантин для запобігання розповсюдження на території України коронавіруса Covid-19, яким ввели ряд обмежень. Уряд дозволив під час карантину працювати: об’єктам будівельних робіт та, об’єктам торгівлі будівельними матеріалами.
Та попри це мер у своїх вечірніх ефірах про це рішення не згадав. Не коментував він зміни до постанови і сьогодні, хоча прекрасно розумів, що своє нічим необґрунтоване рішення потрібно відміняти, але для чогось тягнув час. Лише ввечері Каспрук таки прийняв рішення дозволити працювати будівельникам.

Звісно будівельники ці 17 днів простою в більшості переживуть, а ось чи переживе міський бюджет такі безглузді рішення мера наразі невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини