Кому був вигідний сміттєвий колапс?

23.12.2019

Вчора, після шестиденної блокади сміттєзвалища жителі Чорнівки розблокували дорогу, а Спецкомунтранс почав прибирати місто та вивозити сміття. Про це в мережі фейсбук повідомив секретар міськради Василь Продан.

Під час сміттєвої блокади дивувало лише з якою наполегливістю та завзятістю кишенькові активісти Каспрука озвучували маніпулятивні тези про необхідність приєднання Чорнівки до Чернівців, про те, що у блокаді винні депутати і т.д. Це кидало тінь на ймовірних зацікавлених осіб в організації сміттєвого колапсу у Чернівцях.

Як взагалі виникло питання приєднання Чорнівки до Чернівців розповів журналіст Василь Забродський, який згадав хто саме цю ідею проштовхував, і як використали жителів Чорнівки.

«Варто зазначити, що вперше пропозиція про об‘єднання Топорівців і Чорнівки з Чернівцями, прозвучало в той самий момент, коли для партійного керівництва Каспрука, стало необхідним переобрання міської ради.

Саме тоді, в 2015-2016 роках, коли нардепи Бурбак і Федорук в підтримку Каспрука почали розкручувати цю ініціативу, діюче на той момент законодавство передбачало перевибори  міськради, щоб нова об‘єднана громада мала своїх представників у представницькому органі міста. Тобто, повторюю, ідея об‘єднання з окремими навколишніми селами потрібна була Каспруку і його партійним зверхникам лише для переобрання міської ради і не більше.

Вже до кінця 2017 року прийняте законодавство відмінило перевибори в новостворених громадах, і ідея про об‘єднання перестала бути цікавою як Каспруку, так і Федоруку з Бурбаком. Тобто в той момент, коли вони мали змогу «нагнути» депутатів, селян із вказаних сіл просто використали», – розповів Забродський.

Основною тезою «Каспруківських ботів» було, що Чорнівка страждає від сміття, яке чернівчани завозять їм в село. Та виявилось, що до сміттєзвалища Чорнівка не має жодного стосунки окрім не такого вже й близького, як мешканці Садгори, сусідства. А Каспрук, за дивним збігом, миттєво побіг піаритись на темі по телеканалам адже наближаються вибори.

«Сміттєвий полігон знаходиться в межах міста. З Чорнівкою його пов’язує лише назва вулиці (Чорнівська, – прим.ред.). І селяни перекривали вулицю в Чернівцях, вимагаючи приєднання свого села до міста. Але Каспруку і його оточенню, в рік виборів мера і міськради, таке загострення в місті лише на руку. Тепер мер ходить по інформаційним майданчикам і розповідає як погані депутати образили селян. При цьому геть уникає згадок, що саме його партійні боси разом з ним придумали в далекому 2016 році цю схему», – зазначає Василь Забродський.

Коментарі
  • Тепер немає виборів. Без політики. Чому депутати (Продан) проти приєднання Чонівки? Яка логіка. Місту на перспективу розвитку потрібні території. Чи ці півтори тисячі чорнівців вплинуть на “міську” культуру Чернівців, якої немає? Чи відберуть гроші з бюджету… Спуне конкретно – чому проти?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини