Сміттєзвалище не в Чорнівці: Василь Продан розповів про факти якими маніпулюють прихильники приєднання

18.12.2019

Секретар міськради Василь Продан в ефірі програми «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів, як прихильники приєднання Чорнівки до Чернівців маніпулюють фактами.

Основні маніпулятивні тези тих хто «проштовхує» приєднання цього села,  що чернівчани вивозять своє сміття на сміттєзвалище в їх село, і через це у Чорнівці погана екологія. Проте насправді сміттєзвалище знаходиться на території Чернівців і це чітко видно на мапі.

«Перше і основне в чому інколи помиляються чернівчани, коли думають що сміттєзвалище знаходиться на території Чорнівки. Ні, воно знаходиться у межах міста на території міста Чернівці, просто воно поруч з дорогою на Чорнівку і відповідно тому називається «Чорнівське сміттєзвалище». Насправді це межа міста, це територія Садгірського району, ми не на яку територію жодного села сміття не вивозимо», – зазначив Василь Продан

Також секретар міськради зазначив, що приєднання Чорнівки до Чернівців не вирішить проблем з екологією для селян. Натомість, якщо є якісь порушення на сміттєзвалищі, потрібно вирішувати їх у законний спосіб, а не перекривати дорогу сміттєвозам.

«Мешканці Чорнівки заявляють, що сміттєзвалище забруднює їм екологію, що вони не можуть дихати нормальним повітрям. Якщо ми по документам їх приєднаємо до Чернівців, то у них що зміниться екологія чи покращиться повітря? Ні звичайно, це немає жодного зв’язку.

Якщо якісь норми на сміттєзвалищі порушуються потрібно звертатись в правоохоронні органи та екологічну інспекцію і дивитися якщо є перевищення якихось норм, значить потрібно вживати заходів. Але в жодному разі не перекривати дорогу до сміттєзвалища», – переконаний Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини