Я не бачу жодних переваг для чернівчан від приєднання села Чорнівка до міста, – Василь Продан

18.12.2019

Вчора 50 мешканців села Чорнівка прийшли на сесію міськради і вимагали щоб їхнє село приєднали до Чернівців. А після того як депутати не включили це питання в порядок денний перекрили дорогу на сміттєзвалище.

Секретар міськради Василь Продан в ефірі програми «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів чому депутати не підтримали це рішення.

За його словами депутати в першу чергу дбають про свою громаду, це більше ніж 260 тисяч чернівчан. Приймаючи рішення приєднувати Чорнівку чи ні, депутати мають виходити з інтересів саме своєї громади. А перспективи такого об’єднання доволі сумнівні для Чернівців, адже кошти з міста, яких з року в рік не вистачає потрібно буде витрачати ще й на Чорнівку. Щоб зробити лише дорогу до цього села потрібно буде витрати щонайменше 50 мільйонів гривень з міського бюджету.

«Для того щоб було об’єднання, воно має бути вигідне і одній, і іншій стороні. На сьогоднішній день жодних переваг для міста я не бачу, виключно бачу додаткові витрати. І кошти, які ми не будемо витрачати на свої дороги, на тротуари, на освітлення, на громадський транспорт, частину цих коштів ми будемо змушені витрачати на Чорнівку», – зазначив секретар міськради.

На думку секретаря міськради воду, навколо приєднання села до Чернівців, каламутить сільський голова Георгій Бота, який у випадку приєднання стане членом виконавчого комітету міської ради і таким чином він банально себе працевлаштовує та шукає собі роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини