Василь Продан розповів про забудовників, які вигадали схему викупу міської землі за безцінь (відео)

01.11.2019

Секретар міськради Василь Продан у програмі «Чия Правда» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів про схему в якій недобросовісні забудовники використовують сім’ї загиблих в АТО щоб викупити міську землю в них за безцінь.

За його словами ситуація склалась так, що зазвичай родини загиблих отримують земельну ділянку для того щоб її продати і отримати гроші. Тобто не так саме земля потрібна, як потрібні кошти для нормального гідного існування. Але при цьому спритні ділки викуповують у них дорогвартісні земельні ділянки за 3-5-10 тисяч доларів.

«Зазвичай схема приблизно така: є підприємець, забудовник, який шукає собі дуже вартісну земельну ділянку, наприклад за 50-70-100 тисяч доларів. Після цього він звертається до родини загиблих і пропонує оформити на них ділянку і дати за це 10 тисяч доларів. Ну звичайно родині загиблих ці 10 тисяч доларів дуже потрібні, це приблизно 250 тисяч гривень. А громада при цьому від дуже вартісну дає земельну ділянку вартістю 50-70 тисяч доларів», – зазначив Василь Продан.

Тож, щоб не допустити використання родин загиблих забудовниками, набагато справедливіше було б прийняти програму де наприклад на родину загиблих видавалась би одна земельна ділянка плюс на кожного члена родини по 200 чи 300 тисяч гривень.

«Я би пропонував кожному члену родини загиблих визначити через міську раду певну суму, приблизно 200-300 тисяч гривень і давати саме грошима, а не так щоб якісь спритні ділки користувались цим», – сказав секретар міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини