Головою Чернівецької ОДА стане Сергій Осачук. Що про нього відомо?

29.10.2019

Вчора, 28 жовтня, Уряд погодив призначення Сергія  Осачука головою Чернівецької обласної державної адміністрації

Осачук Сергій народився 1972 р. в Чернівцях. Випускник історичного факультету Чернівецького державного університету 1994 р. Протягом 1995-1996 рр. – стажувався в університетах Відня та Мюнхена.

З 2014 р. Сергій Осачук був почесним консулом Австрії в Чернівцях, а також радником міського голови з питань культурної політики та міжнародних відносин. Кандидат історичних наук, працював науковим співробітником Центру буковинознавства при Чернівецькому університеті.

Перекладач, автор і видавець низки монографій з історії німців Буковини, міжетнічних стосунків, дипломатичних документів, науково-популярних нарисів з історії Чернівців. Зокрема він є автором першого чернівецького фотоальбому “Чернівці. Ювілейний фотоальбом”, є автором перекладу книги Арнольда Шварца “Ревю одного журналіста”. Також Сергій Осачук співавтор книги «Чернівці. Антикварні нариси».

Осачук також ініціатор створення Літературного целанівського центру і Буковинського медіа-центру “”Belle Vue” в Чернівцях. Ініціатор ряду культурних проектів у місті. Член ініціативної групи фестивалю “Meridian Czernowitz”.

У червні 2019 р. ходили чутки про його висування кандидатом від партії “Слуга народу” від Чернівців.

Джерело: “Чернівецький промінь”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини