Візит прем’єр-міністра на Буковину: масові звільнення митників, попередження правоохоронцям та завдання Каспруку

24.10.2019

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук після візиту на пункт пропуску Порубне, завітав у Чернівецьку митницю ДФС, а згодом в ЧНУ мав зустріч з представниками бізнес-кіл де були присутні буковинські владники і правоохоронці.

Як завжди відзначився Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, який після важкої сесії задрімав очікуючи прем’єра.

Натомість згодом отримав і доручення від прем’єра – знайти нове приміщення для Чернівецької митниці ДФС, яке орендувало приміщення у приватників пов’язаних з колишнім головою фракції «Народний фронт» Максимом Бурбаком.

«Вже наступного місяця хочемо запустити Буковинську митницю. І тут проблема — приміщення, де вона має розташовуватись і де зараз розташована митниця — не належать державі. Вони у приватній власності!

Даю тиждень начальнику Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталію Шпаку, меру Олексію Каструку та в.о губернатора Михайлу Павлюку знайти приміщення, де можна буде розмістити митницю і інфраструктуру для митного оформлення. За 7 днів — чекаю на звіт з адресою приміщення, де буде розташована нова митниця в області», – заявив Олексій Гончарук.

Також прем’єр-міністр України зазначив, що на Буковині ведеться імітація боротьби з контрабандою, тож він пообіцяв, що в реформовану митницю потраплять лише ті хто справді бореться з контрабандою, а решта будуть звільнені. Також він звернувся до правоохоронців із закликом припинити кришувати контрабанду і розпочати реальну боротьбу з схемами на кордоні.

«На паперах кожен тиждень отримуємо звіти з імітацією шаленої боротьби з контрабандою — то 214 тапок конфіскували, то 88 пляшок шампанського. А справжня контрабанда в ці звіти не потрапляє, звичайно!

Звертаюсь до представників всіх правоохоронних органів — або ви припиняєте кришувати контрабанду, або вам нема чого робити на ваших посадах. При запуску нової митниці будуть прийняті конкретні рішення.

Час схем в минулому. Ми на це дуже жорстко будемо реагувати!», – наголосив прем’єр-міністр України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини