Аби виправдовувати свою бездіяльність, Каспрук вдається до маніпуляцій

17.05.2019

Днями на своїй сторінці Олексій Каспрук опублікував документи, які, нібито, засвідчують, що після того, як депутати відправили його у відставку за бездіяльність, на комунальних підприємствах міста збільшилася збитковість.

Таким чином він хоче створити негативний образ команді, яка під час його вимушеної «відпустки», поступово почала виводи комунальні підприємства з кризи у яку їх загнав Олексій Павлович.

Звісно, Каспрук розуміє, чому зросли видатки. Але маніпуляції цифрами і фактами, аби підтримувати імідж дбайливого мера і виправдовувати свою бездіяльність, це єдине, що насправді якісно виходить у Каспрука.

Насправді ж, ситуативне збільшення видатків комунальних підприємств міста має свої об’єктивні причини і не варто робити з цього трагедії.

Про це в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецькій промінь» повідомив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«По суті це не реальні збитки, а проходження по бухгалтерії. Це пов’язано із тим, що змінилося законодавство щодо оплати підприємствами комунальних послуг.

Раніше можна було заплатити постфактум, а тепер підприємства мають проплачувати наперед. Наприклад, Водоканал платить за спожите наперед – і виглядає ніби підприємство витрачає більше», – зазначив Василь Продан.

Також він нагадав, що у попередні роки, коли Каспрук керував містом, він вимагав від депутатів виділяти десятки мільйонів гривень, аби покрити збитковість комунальних підприємств. Але тоді він зазивав це «підтримкою підприємств».

«Зауважте, як про це висловлюється Каспрук. Раніше, коли виділялися великі суму з бюджету, він казав «підтримали підприємства», а тепер – «збільшили збитковість», – додав Василь Продан.

Слід також зазначити, що до зростання видатків призвело і збільшення зарплат на комунальних підприємствах. Зокрема, на тому ж Водоканалі. Однак, Каспруку, який отримував і знову буде отримувати по 50 тисяч гривень на місяць за свою бездіяльність зовсім не цікаво, що у якогось слюсаря на декілька тисяч виросла зарплата і завдяки цьому він не поїхав до Польщі на заробітки, а залишився працювати у Чернівцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини