Спалена грамота. Що роз’єднує буковинських волонтерів?

01.02.2019

50921741_2187395121326444_8820669224507670528_nНе встигли Чернівці оговтатись від вчорашніх подій у міській раді де підприємці, під керуванням Олексія Каспрука, блокували сесійну залу через питання продовження оренди землі для ринку «Буковинський», як визрів новий земельний конфлікт.

Цього разу він спричинений рішенням міськради ще часів Федорука, коли Микола Трохимович з барського плеча «відвісив» підприємцю дві земельні ділянки, «відрізавши» їх від території психлікарні.

Через цей конфлікт волонтерка Катерина Пономарьова спочатку скликала прес-конференцію. Щоправда, незважаючи на численні звинувачення, які лунали на зустрічі зі ЗМІ, до правоохоронних органів, щоб діяти саме у правовому полі, волонтерка чомусь не звернулась.

Логічно, що саме поліція чи суд мають дати правову оцінку у цій ситуації, але натомість волонтерка Катерина Пономарьова спалила грамоту від екс-голови облради Михайла Гайничеру, стверджуючи на відео, що вона це зробила, через те, що активістів та волонтерів у Чернівцях роз’єднують.

Ми упустимо, що деякі місцеві ЗМІ, у погоні за сенсацією під час передвиборчої гонки, прив’язали цю грамоту до діючої представницької влади краю, зрештою перевірка інформації то на совісті кожного редактора. Та все ж, здається, що грамоту Катерині Пономарьовій вручав не особисто Гайничеру чи Олена Верига (екс-директор департаменту соцзахисту ОДА), яка робила подання, а буковинці, громада, які визнали заслуги Катерини як волонтера, яка доклала неоцінених зусиль для підтримки наших хлопців на Сході. Тоді ж отримали грамоти Ольга Кобевко, Леся Михайлюк, Жанна Король, які також активно допомагали нашим бійцям. Тож спаливши цю грамоту, вона не принизила якогось конкретного чиновника, нинішнього чи колишнього, що її вручав, а натякнула громаді, яка щиро оцінила її роботу, на своє до неї ставлення.

Та сподіваємось і віримо, що конфлікт все ж вдасться вирішити мирно і без вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини